Na Zavali umjesto "Jedra" mali butik-hotel

Kako je navedeno na sajtu “Dukljanskih vrtova”, u avgustu je završen tender za projekat butik-hotela sa pet zvjezdica za elitni stambeni kompleks
163 pregleda 3 komentar(a)
Zavala, Foto: Privatna arhiva
Zavala, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.08.2013. 18:10h

Umjesto dugo spominjanog dvadesetsedmospratnog “Jedra”, na Zavali će biti izgrađen mali luksuzni butik-hotel sa pet zvjezdica.

Radovi na samom ulazu u kompleks, iznad novog restorana “Dukley Beach Lounge”, trebalo bi da započnu nakon završetka sezone u oktobru.

Rezidencijalni kompleks vila sa 200 apartmana na Zavali, popularni “Dukljanski vrtovi”, time bi, osim tržišne, dobio i turističku notu. Nakon što je prije mjesec otvoren restoran, te potpuno uređena plaža, kompleks bi trebalo da ima i svoj hotel, koji će biti rađen po projektu arhitektonskog biroa ARCVS i arhitekte Branislava Redžića, čija je zamisao pobijedila na konkursu koji su raspisali investitori AMIA i kompanija “Montera Montenegro”.

Investitori, biznismeni ukrajinskog i ruskog porijekla, uspjeli su za godinu i po, od kada su preuzeli kompleks, da završe prvu fazu, odnosno 10 od 36 vila, dok će ostatak biti okončan do kraja 2014, a prve stanare “Dukljanski vrtovi” očekuju već početkom narednog ljeta.

Kako je navedeno na sajtu “Dukljanskih vrtova”, u avgustu je završen tender za projekat butik-hotela sa pet zvjezdica za elitni stambeni kompleks.

“Na konkursu je učestvovalo više od 20 najboljih dizajn studija iz cijele Evrope. Glavni zadatak koji su imale ekipe arhitekata je razrada projekta unikatnog zdanja, koje će se graditi po inovacionim ekološkim tehnologijama, imaće ekskluzivan dizajn i sadržaće sve što je neophodno za komforan život“, navode investitori.

Kako piše u obrazloženju žirija, “projekat arhitektonskog biroa ARCVS i naročito arhitekte Branislava Redžića veoma se razlikuje od svih ostalih radova po svom konceptualnom rješenju, programskom sadržaju, ukupnom izgledu, estetici, nivou razrade i prezentacije”.

Prvorangiranim projektom, hotel se sastoji od nekoliko nivoa.

“Podijeljen je na zonu opšte upotrebe i privatnu zonu, namijenjenu samo za goste hotela. Koncepcija projekta predviđa izgradnju hotela po tipu rekreativnog kompleksa. Na jednom od spratova zgrade biće trgovinski centar sa buticima poznatih brendova, prodavnicama hrane i suvenira.

Treći sprat će imati panoramski restoran kuhinje na visokom nivou, fitnes salu i velnes i spa centar. Glavna atrakcija hotela biće veliki otvoreni bazen na krovu zdanja sa prelijepim panoramskim pogledom na Jadransko more i planinski masiv oko Budvanske rivijere, pokriven rijetkim biljnim vrstama“, najavili su iz AMIA.

Bonus video: