Na Zlatici ukraden novi telefonski kabl: Lopov uhvaćen, šteta 1.200 eura

80 pregleda 0 komentar(a)
krađa kabla na Zlatici, Foto: Vesko Belojević
krađa kabla na Zlatici, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.10.2014. 19:47h

Mještani Zlatice, pored magistrale prema Kolašinu, u blizini kafane “Smederevo”, nijesu ni 24 časa koristili novi telefonski kabl kada su lopovi, prije dvije noći, ponovo pokušali da ga ukradu.

Radnici “Telekoma” prije dva dana sanirali su kvar, uzrokovan krađom kabla, na telefonskoj liniji u dijelu Zlatice. Zbog krađe je oko 300 kuća bilo bez fiksnog, Interneta i Extra TV-a. Tada su izvukli autom, mještani tvrde, 500 metara bakra.

Janko Madžgalj kazao je da je u noći između srijede i četvrtka, oko četiri sata poslije ponoći, uhvatio lopova na djelu, ali ga je policija pustila nakon nekoliko sati.

"Gledao sam TV (Extra) do kasno uveče, kada je nestala slika. Vidio sam da ni fiksni telefon ne radi, a s obziromna to da su već nekoliko puta krali kabl, znao sam o čemu se radi. Upalio sam automobil i krenuo ka šahti i vidio čovjeka u blizini pored puta", kazao je Madžgalj.

On tvrdi da je lopov imao pomagače, jer se pored prekinutog kabla nalazila testera, kojom je presječen i pajser kojim je otvorena šahta. Mještani su ranije kazali da su lopovi četiri puta odnijeli kabal u posljednja dva mjeseca i da će se sami organizovati da uhvate počinioce, ako nadležni ne reaguju. Iz Telekoma je “Vijestima” potvrđeno da je preksinoć pokušana krađa oko sto metara telekomunikacionog kabla, čime je preduzeću nanijeta šteta oko 1.200 eura.

"Krađu smo prijavili policiji, kabl je bio već isječen. Na toj lokaciji isto se dešava već devet puta u toku 2014. godine i svaki slučaj je prijavljen policiji. Kompanija ima velike štete zbog ovakvih krađa, a dešavaju se i na drugim lokacijama. Samo na Zlatici tokom ove godine ukupna šteta je blizu deset hiljada eura", navodi se u saopštenju “Telekoma”. Ekipe “Telekoma” zamijenile su kabl i sanirale kvar juče oko 16 časova.

Rekao da je krenu za djevojku

Madžgalj tvrdi da je čovjek, kojeg je uhvatio, sigurno imao pomagače, ali da je tužilac povjerovao njegovoj priči i pustio ga.

"Rekao im je da je krenuo za djevojku i ostao bez goriva, baš na tom mjestu, gdje je šahta. Siguran sam da je imao pomagače, ali niko mu nije provjerio listu poziva ili ga ozbiljnije ispitao", kazao je Madžgalj.

Iz Uprave policije “Vijestima” juče nije odgovoreno na pitanja šta je urađeno povodom krađe kabla na Zlatici.

Bonus video: