Na Žukotrlici kvalitet vode i dalje van propisane granice

Novi rezultati pokazali su da je na kupalištima Bay Beach i Centar Igalo u Herceg Novom, kupalištu hotela Kamelija u Tivtu, kupalištu Veliki pijesak u Baru i kupalištu hotela Lido u Ulcinju morska voda kvalitetna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju
67 pregleda 9 komentar(a)
turisti, Foto: Screenshot (YouTube)
turisti, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.08.2015. 14:01h

Kvalitet vode na kupalištu Žukotrlica u Baru i nakon ponovljene analize prelazi propisane granice, saopšteno je iz Javnog preduzeća (JP) Morsko dobro.

Morsko dobro je zbog toga uputilo prijavu Upravi za inspekcijske poslove (UIP) radi obavljanja kontrole predmetne lokacije i utvrđivanja činjeničnog stanja u skladu sa Uredbom o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda.

“Institut za biologiju mora će, u skladu sa Ugovorom sa Morskim dobrom, nastaviti da uzima uzorke i analizira kvalitet morske vode na predmetnoj lokaciji do utvrđivanja da je na kupalištu ponovo bezbjedno kupanje i rekreacija”, navodi se u saopštenju.

Rezultati ponovljenih analiza uzoraka morske vode pokazali su kvalitet K1 klase na pet od šest kupališta na kojima je tokom redovnog mjerenja sanitarnog kvaliteta rezultat bio van propisanih granica.

Novi rezultati pokazali su da je na kupalištima Bay Beach i Centar Igalo u Herceg Novom, kupalištu hotela Kamelija u Tivtu, kupalištu Veliki pijesak u Baru i kupalištu hotela Lido u Ulcinju morska voda kvalitetna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Bonus video: