Nadležni da spriječe prodaju van pijace

To su saopštili, nakon što je vlasnik farme magaraca u Martinićima Darko Saveljić, juče kazao tvrdnje iz tog preduzeća da nemaju ingerencije van Stočne pijace, “nijesu opravdanje da ne pometete ispred kućnog praga i da ne pozovete inspekcije da srede stanje”
1 komentar(a)
stočna pijaca, Foto: Darko Saveljić
stočna pijaca, Foto: Darko Saveljić
Ažurirano: 02.11.2016. 21:05h

Iz preduzeća „Tržnice i pijace“ tvrde da su konstantno zahtijevali intervenciju kod svih nadležnih inspekcija, da spriječe prodaju stoke van prostora namijenjenog za to.

To su saopštili, nakon što je vlasnik farme magaraca u Martinićima Darko Saveljić, juče kazao tvrdnje iz tog preduzeća da nemaju ingerencije van Stočne pijace, “nijesu opravdanje da ne pometete ispred kućnog praga i da ne pozovete inspekcije da srede stanje”.

“Održan je niz sastanaka sa predstavnicima inspekcijskih organa, na kojima su identifikovani problemi, nakon čega su uslijedile intervencije, ali kao što ste primijetili problem i dalje postoji”, navode iz “Tržnica i pijaca”.

Uputili su Saveljića da se obrati Upravi za inspekcijske poslove, Komunalnoj policiji i Komunalnoj inspekciji. Saveljić je prije dva dana uputio Upravi za inspekcijske poslove i “Tržnicama i pijacama” dopis u kojem ih obavještava o „alarmantnom stanju na Stočnoj pijaci”, kako sa aspekta načina i organizacije prodaje, tako i zdravstvenog stanja pojedinih životinja.

Bonus video: