Najava gostovanja Sinđelića izazvalo buru komentara: "Šuković je major UDBA"

Društvene mreže su se usijale komentarima pa su neki poručili da bi Šuković mogao da ugosti i Harvija Vajnstina 8. marta
235 pregleda 121 komentar(a)
Darko Šuković, Foto: Luka Zeković
Darko Šuković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.02.2018. 20:25h

Najava da će Saša Sinđelić na izborni dan gostovati u emisiji "Živa istina" koju vodi režimu bliski novinar Darko Šuković izazvala je buru reakcija u Demokratskom frontu i na društvenim mrežama.

Prije nekoliko dana je završeno višemjesečno saslušanje Sinđelića u Višem sudu u Podgorici u svojstvu svjedoka saradnika, ali mu taj status još uvijek nije potvrđen. On je u iskazu tvrdio da su lider DF bili ti koji su inicirali organizaciju nasilne smjene vlasti u Crnoj Gori, ali je to bazirao na prenesenim tvrdnjama koje je navodno dobio od osobe po imenu "Edi" koji je identifikovan kao Eduard Šišmakov. Još uvijek nisu izneseni materijalni dokazi koji bi te tvrdnje potkrijepili.

Zbog pozivanja Sinđelića u Živu istinu naročito je ogorčen DF, a visoki funkcioner tog saveza Slaven Radunović je na Facebooku nazvao Šukovića majorom UDBA.

DF tvrdi da je Sinđelić osoba sa dijagnozom i da je osuđen na preko dvije decenije zatvora zbog ubistva u Hrvatskoj.

Iz DF su se oglasili i zvanično sa navodima da Šuković i Sinđelić izvode predstavu u režiji Vladimira Bebe Popovića i ANB, a ponovo su iznijeli i optužbe na račun Vesne Medenice, Zorana Pažina i Milivoja Katnića, i optužili Mila Đukanovića da planira uticaj na izborni proces.

"A, što se tiče autora ove emisije, on je sebi prigrabio posebno mjesto u istoriji novinarskog profesionalnog beščašća. Nakon ovoga sljeduje mu duži boravak u medijskom karantinu, u kojem ne može očekivati goste koji, bar malo, drže do sebe i svog digniteta", najavio je DF bojkot emisije iako su neki funkcioneri DF hvalili Šukovića.

Društvene mreže su se usijale komentarima pa su neki poručili da bi Šuković mogao da ugosti i Harvija Vajnstina 8. marta. Vajnstin je američki producent koji je optužen za seksualno zlostavljanje.

Bonus video: