Najbrži crnogorski policajac nastavlja sa uspjesima

U dvije trke na dugim prugama do sada nijedan takmičar u 45. godini nije pobjeđivao i mlađe takmace
180 pregleda 3 komentar(a)
Dragoljub Koprivica, Foto: Privatna arhiva
Dragoljub Koprivica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.10.2018. 17:01h

Na atletskom prvenstvu Balkana za veterane u slovenačkom Celju, državni reprezentativac Dragoljub Koprivica (44) bio je apsolutni pobjednik i nauspješniji takmičar na dugim prugama.

Prvog dana takmičenja trijumfovao je na 5.000 metara u apsolutnoj kategoriji - 35, 40 i preko 45 godina, a trećeg dana bio je apsolutni pobjednik i polumaratona koji je istrčao u ovogodišnjerm ličnom rekordu. Koliko se pamti, na Balkanijadama veterana u ove dvije prestižne trke na dugim prugama do sada nijedan takmičar u 45. godini nije pobjeđivao i mlađe takmace. Njegov rezultat dobija na težini ako se zna da zbog obaveza na poslu, popularni Kopro je pripadnik Granične policije, nema mnogo prostora za trening.

“Tempirao sam formu u pravom momentu. Posebnu zahvalnost dugujem Internacionalnoj policijskoj asocijaciji Crne Gore, svim kolegama i starješinama, matičnom klubu AK Mornar i ASCG. Naredno takmičenje biće u Podgorici, trčaću kao senior polumaraton ili maraton”, kazao je “Vijestima” najistaknutiji crnogorski muški dugoprugaš u posljednjih četvrt vijeka

Dosad je preko 20 puta bio prvak Crne Gore na 1500, 3000, 5000 i 10.000 metara, a šampionske titule osvajao je i u polumaratonu, maratonu i ultramaratonu na 100 kilometara, gdje je državni rekorder.

Bonus video: