Najveća fešta od ribe i vina: Petrovačka noć uz Van Gog i Jelenu Rozgu

Uz očekivanje da će se više hiljada posjetilaca, kako to biva svake godine, okupiti u Petrovcu, iz Turističke organizacije najavljuju zanimljiv i cejlodnevni program
205 pregleda 0 komentar(a)
Petrovačka noć, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petrovačka noć, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.08.2011. 10:14h

Kraj ovogodišnje glavne turističke sezone, zvanično će obilježiti i najveća pučka fešta od ribe i vina - “Petrovačka noć”, koja će, u organizaciji Turističke organizacije Budve, biti održana u petak, 26. avgusta u ovom primorskom mjestu.

Uz očekivanje da će se više hiljada posjetilaca, kako to biva svake godine, okupiti u Petrovcu, iz Turističke organizacije najavljuju zanimljiv i cejlodnevni program za sve one koji početak vikenda žele da provedu u Petrovcu.

Prema riječima direktorke TO Budve Jelene Rađenović program počinje već u 16 časova tradicionalnim sportskim igrama, kada će se takmičari okušati u plivanju i vuči konopa na prostoru petrovačkog pristaništa.

Ove godine smo poručili ukupno 500 litara piva, 800 litara vina, od čega 500 litara crnog i 300 litara bijelog, a biće ispečeno 500 kilograma ribe

"Dešavanja će biti tokom cijeloga dana, tako da se program nastavlja defileom budvanske gradske muzike, gradskim šetalištem, koja će nakon toga održati polučasovni koncert", najavila je Rađenović na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da je svakako jedan od centralnih događaja dana i degustacija ribe, vina i piva na šetalištu ispred hotela "Palas" i na platou pored restorana "Sutjeska";

"Svake godine na dva punkta organizujemo pečenje ribe i besplatno služenje, uz vino ili pivo. Ove godine smo poručili ukupno 500 litara piva, 800 litara vina, od čega 500 litara crnog i 300 litara bijelog, a biće ispečeno 500 kilograma ribe, sto kilograma više nego prošle godine.

Veliki koncerta sa zvijezdama

Uz dobro vino, ribu i te kako ide i dobar mediteranski zvuk, za šta će se pobrinuti klape "Castel Nuovo" i "Harmonija" koje će imati svoje nastupe na šetalištu", navela je Rađenovićeva i dodala da će u predvečernjim satima posjetioci uživati u koncertu gitarista Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića na šetalištu.

Prema njenim riječima novina ove godine je pijaca za prodaju rukotvorina, suvenira i domaćih proizvoda u organizaciji udruženja žena iz Petrovca

Ono što su svi oni koji vole “Petrovačku noć” navikli, svakako je veliki koncert sa zvijezdama sa ex jugoslovenskih i naših prostora.

"Ove godine na centralnoj bini, postvaljenoj ispred hotela "Palas” nastupiće crnogorska pop pjevačica Nina Žižić, nakon nje plesni studio "Solletico", a zvijezde večeri su hrvatska pop zvijezda Jelena Rozga i kultna beogradska rok grupa “Van Gogh”, najavila je Rađenovićeva.

Prema njenim riječima novina ove godine je pijaca za prodaju rukotvorina, suvenira i domaćih proizvoda u organizaciji udruženja žena iz Petrovca, koja će biti postavljena na platou ispred restorana "Fortuna" na šetalištu.

Bonus video: