Najviše para Anteni M, Slavku Mandiću 15.000 eura

Grantovi Savjeta AEM-a odnose se na 65 programskih sadržaja 18 emitera, od čega je jedan nacionalni, četiri regionalna, a 13 emitera su lokalni
126 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Vujović, Abaz Džafić, Foto: Savo Prelević
Ranko Vujović, Abaz Džafić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2018. 18:48h

Radio Antena M dobio je gotovo trećinu novca koji je Savjet Agencije za elektronske medije, na čijem je čelu Ranko Vujović, nedavno podijelio na konkursu za komercijalne emitere.

Od 264.280 eura iz fonda Agencije najviše projekata je odobreno Anteni M i to 13 grantova vrijednosti 92.441 euro.

Istom radiju, čiji je glavni i odgovorni urednik Darko Šuković, odobren je najizdašniji pojedinačni grant na kokursu, za programski sadržaj „Vruće stolice“ u iznosu od 9.724 eura.

Grantovi Savjeta AEM-a odnose se na 65 programskih sadržaja 18 emitera, od čega je jedan nacionalni, četiri regionalna, a 13 emitera su lokalni.

Savjet Agencije je na konkursu za komercijalne emitere podržao i programske sadržaje privatnog Skala radija iz Kotora sa preko 15.000 eura.

Time je taj medij, kojim rukovodi jedan od apologeta vlasti Slavko Mandić, djelimično nadoknadio gubitak kada mu je aktuelna kotorska vlast predvođena Demokratama ukinula finansiranje, što je pod kontroverznim uslovima sedam godina sprovodila prethodna DPS uprava. Praksu je inaugurisala 2010. bivša gradonačelnica Marija Ćatović (DPS) koja je potisala ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, a na taj način Skala je godišnje iz gradske kase dobijala u prosjeku oko 15 hiljada eura, odnosno ukupno je dobio oko 91.600 eura.

Opština ne posjeduje nijedan izvještaj radija o načinu na koji je taj medij iskoristio preko 91 hiljadu eura novca poreskih obveznika.

Mandićeva “Skala” dobila je tri granta – za emisije „Droga neće proći“ 5.956 eura, za „Pružimo ruku licima sa invaliditetom“ 4.639, dok je za emisiju „Zaustavimo korupciju“ Mandić dobio 4.506 eura. U emisijama se ugošćavaju predstavnici bivše lokalne vlasti koji oštro kritikuju sadašnju.

Nakon protesta Evropske komisije zbog smjene direktorke RTCG Andrijane Kadije, Mandić je za šefa delegacije EU u Podgorci Aiva Orava javno rekao da je u zoni korupcije, da je sitan pion i da ga treba protjerati.

Na konkursu SAEM-a učestvovali su i Radio Krš, Radio Zea, Talas Bihora, Adriatic Radio, Radio Jadran...

Bonus video: