Nakon inicijative ugostitlja u Nikšiću smanjena komunalna taksa za ljetnje terase

Na inicijativu ugostitelja iz Njegoševe ulice visina taksi za ljetnje terase smanjena je sa 22,5 eura po metru kvadratnom, u prvoj A zoni, na 17, a smanjenje je obuhvatilo i ostale zone
1 komentar(a)
SO Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
SO Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.04.2016. 12:50h

Kada nema opozicije onda je vladajućoj koaliciji DPS/SD u Nikšiću potrebno sat i po da pređu 46 tačaka dnevnog reda.

Na inicijativu ugostitelja iz Njegoševe ulice visina taksi za ljetnje terase smanjena je sa 22,5 eura po metru kvadratnom, u prvoj A zoni, na 17, a smanjenje je obuhvatilo i ostale zone.

"Imajući u obzir činjenicu da su ugostitelji u inicijativi naveli da povećanje taksi može ugroziti njivohovo poslovanje, donijeti im dodatne troškove i dovesti do smanjenja broja zaposlenih, kojih po njiihovim tvrdnjama ima oko 200, odlučili smo se na smanjenje naknade u znatnoj mjeri. I sami smo prepoznali da smo vrlo vjerovatno preko mjere povećali ovaj vid naknade, tako da smo ozbiljno pristupili ovom problemu”, kazao je Đoko Krivokapić, sekretar Sekretarijata za finansije, preduzetništvo i razvoj.

Dodao je da lokalnoj upravi, prilikom usvajanja odluke o visini komunalnih taksi cilj nije bio ostvarenje prihoda, već da prvenstveno uvedu red u Njegoševoj ulici.

Promijenjena je i odluka o naknadama za korišćenje opštinskih i nekategorisanih puteva, tako da će JP Vodovod i kanalizacija biti oslobođeno plaćanja pomenutih naknada, a ista će biti umanjena i za poreske obveznike u skladu sa određenom kilometražom.

Na sjednici je usvojena odluka da proslavljeni režiser Živko Nikolić dobije ulicu, kao i da u Bogetićima bratstvo Mijuškovića podigne spomenik Nikoli Pekovom Mijuškoviću.

Usvojena je i odluka kojom se utvrđuju koeficijenti za zarade lokalnih funkcionera, službenika i namještenika (predsjednici opštine i Skupštine imaće koeficijent 22, a potpredsjednici i glavni administrator 20), kao i uslovi za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u organima lokalne uprave.

Odlukom o izmjeni i organizaciji rada lokalne uprave formiran je Sekretarijat za inspekcijski nadzor.

Bonus video: