Nakon liječenja kako se socijalizovati u društvu?

"Obišli i Centar za zavisnice gdje im je stručni tim predočio specifičnosti i izazove u radu"
66 pregleda 1 komentar(a)
Kakaricka gora, Foto: Zoran Đurić
Kakaricka gora, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.12.2017. 17:13h

Na koji način se klijenti nakon izlaska iz Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci suočavaju sa različitim životnim problemima i u kojoj mjeri je porodica značajna u održavanju klijentove apstinencije, pitanja su koja su najviše interesovala studente četvrte godine Fakulteta političkih nauka.

Studenti sa smjera socijalna politika i socijalni rad su tokom posjete ustanovi na Kakarickoj gori imali prilike da se upoznaju sa sadržajima koje obuhvata tretman, sa sadržajima radno-okupacione terapije, sportskim aktivnostima i kreativnim radom klijenata.

“Studenti su obišli i Centar za zavisnice gdje im je stručni tim predočio specifičnosti i izazove u radu sa zavisnicama. Dobili su i informacije o stručnom tretmanu rehabilitacije i resocijalizacije korisnika, a predočeni su im i rezultati devetogodišnjeg rada ustanove”, saopšteno je iz PG biroa.

U okviru posjete, studentima je predstavljen rad socijalnog radnika u stručnom timu JU, njegova uloga, obaveze i specifičnosti u radu sa ovom populacijom.

Bonus video: