Nakon otkaza i suspenzija inspektori u IN televiziji

Član Odbora direktora In CO d.o.o Nataša Prodan Miani kazala je ranije da su zaposleni suspendovani zbog teških povreda radnih obaveza
92 pregleda 2 komentar(a)
In Televizija, radnici IN televizije, Foto: Savo Prelević
In Televizija, radnici IN televizije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2012. 15:33h

Inspektori rada započeli su inspekcijski nadzor u In televiziji, nakon što je uprava tog medija prošle nedelje otpustila četvoro i suspednovala 25 -oro zaposlenih.

Kako je "Vijestima" kazala glavna inspektorka rada Angelina Međedović prikupljena je dokumentacija i započet postupak inspekcijskog nadzora koji će nastaviti i u utorak. Ona nije htjela detaljnije da govori o postupku, niti da prejudicira kakav bi nalaz ili odluka mogla biti.

Dijelu zaposlenih u tom mediju prošle nedelje zabranjen je ulaz u radne prostorije, a uprava ih je na oglasnoj tabli obavijestila o suspenziji i otkazima zbog navodnog "neizvršenja i povreda radnih obaveza koje imaju teže posljedice za poslodavca", kao i nedoličnog i uvredljivog ponašanja. Dan ranije oko 40 zaposlenih odbilo je da obavlja radne zadatke zbog dugovanja od četiri i po zarade.

Oni su kazali i da mjesecima ne znaju ko im je nadređeni, jer je u Centralnom registru Privrednog suda kao direktor upisan Dragan Marković koji više ne radi u IN televiziji, kao i da rješenja o otkazima i suspenzijama niko nije potpisao, niti im uručio.

Član Odbora direktora In CO d.o.o Nataša Prodan Miani kazala je ranije da su zaposleni suspendovani zbog teških povreda radnih obaveza za koje se može izreći i mjera prestanka radnog odnosa i da će im rješenja biti donesena i uručena u zakonskom roku.

Ona je tada rekla i da firma duguje zaposlenima dvije i po zarade, na šta su radnici reagovali ističući da su poslednju platu dobili za januar. Zaposleni u toj televiziji najavili su da neće odustati od borbe za ono što im pripada, iako su svjesni da je taj medij "odavno na aparatima".

Bonus video: