Nakon požara: Porodica Itaj strijepi od zime

"Ne možemo pod šatorima dočekati zimu, a mi nemamo od čega novu baraku da napravimo"
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2012. 15:34h

Porodici Itaj iz naselja Budo Tomović u Nikšiću, koja je prije dvije noći ostala bez krova nad glavom, kada je u požaru izgorjela baraka u kojoj je stanovalo 13 članova, među kojima devetoro djece, počela je da pristiže pomoć.

U požaru u Nikšiću izgorjela baraka u kojoj su živjele tri porodice >>>

Nikšićki Crveni krst im je isto veče postavio tri šatora i donio 50 ćebadi, a juče je ta organizacija posredstvom UNHCR-a i Crvenog krsta Crne Gore donijela hranu i sredstva za higijenu.

"U pitanju je suva hrana, tako da će do ponedjeljka imati sve potrebne namirnice", kazali su iz Crvenog krsta.Iz lokalne uprave su kazali da će opštinska komisija izaći na teren, obići porodicu Itaj i vidjeti šta mogu da urade, kao i da će im pomoći u skladu sa mogućnostima.

"Ne možemo pod šatorima dočekati zimu, a mi nemamo od čega novu baraku da napravimo. Valjda će nam neko pomoći", kazao je Muhamed Itaj, najstariji član porodice.

"Dobro je da smo živi"

Baraka je bila spojena sa tri zasebna ulaza, tako da su u njoj živjele tri porodice Itaj Muhamed sa četvoro djece, stariji sin Iljaz sa suprugom i petoro djece, od kojih najmlađe ima sedam mjeseci, i mlađi Redžo.

Kada su izbjegli sa Kosova, prvo su živjeli u Podgorici. Muhamed je, kako je kazao, imao problema sa ženom, pa je sa djecom došao u Nikšić.Baraku u kojoj su živjeli kupili su od jednog sunarodnika koji se vratio nazad na Kosovo.

Nakon požara

"Dobro je da smo svi živi, da je supruga uspjela da spasi djecu, a valjda će nam neko pomoći da dobijemo krov nad glavom. Niko od nas nigdje ne radi jer ne možemo da nađemo posao. Zato idemo po kontejnerima i od toga što tamo nađemo živimo", kazao je dvadesetšestogodišnji Iljaz.

Uviđaj je obavila nikšićka policija, a nakon istrage znaće se uzrok požara.

Galerija

Bonus video: