Nakon prelaska iz Pozitivne u HGI: Marić preuzima Aerodrom Tivat

Od 2003. godine Aerodromom su najduže rukovodili kadrovi SDP-a, a trenutno mu je na čelu kao v. d. direktor Jovan Mačić
762 pregleda 106 komentar(a)
Radovan-Rade Marić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Radovan-Rade Marić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 25.02.2017. 07:42h

Ukoliko Hrvatska građanska inicijativa preuzme rukovođenje Aerodromom Tivat, na mjesto direktora te vazdušne luke najvjerovatnije će biti postavljen Radovan-Rade Marić, bivši vojni pilot iz Podgorice i nekadašnji funkcioner Pozitivne Crne Gore, potvrdio je „Vijestima“ izvor iz vrha HGI.

Marić je major bivše Vojske SCG u penziji i nekadašnji vojni pilot iz sastava 172. avijacijske brigade iz Podgorice. On je rodom iz Vojvodine, završio je Vazduhoplovnu vojnu akademiju nekadašnje JNA, a kao pilot letio je na školsko-borbenim avionima tipa “supergaleb G-4” i helikopterima tipa “gazela”. Marić je nekada vodio OO Pozitivne Crne Gore u Podgorica, a nakon napuštanja te stranke zbog neslaganja sa politikom priklanjanja vlastima, pristupio je HGI-ju i bio jedan od kreatora i voditelja predizborne promotivne kampanje te stranke za parlamentarne izbore u oktobru 2016.

Pored Marića, koji je pripadnik Hrvatske manjine, u igri za direktora Aerodroma Tivat ispred HGI bio je i mašinski inženjer Mato Ucović iz Tivta, koji je nekada i radio u tivatskoj vazdušnoj luci kao šef smjene prihvata i otpreme vazduhoplova. Ucovića je, kako nezvanično saznajemo, najviše “gurao” njegov kum, član Predsjendištva HGI i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, ali je na kraju preovladao stav da je za stranku bolje da funkciju direktora najprometnijeg aerodroma u državi preuzme bivši vojni pilot Marić.

Aerodromom Tivat od kada ga je 2003. od JAT-a preuzela Crna Gora, najduže su rukovodili kadrovi SDP-a, a trenutno mu je na čelu kao v. d. direktor Jovan Mačić, dugogodišnji šef Sektora bezbjednosti tivatske vazdušne luke. Aerodrom Tivat koji je jedna od finansijski najjačih kompanija u državi i ima preko 200 stalno zaposlenih a ljeti angažuje još par storina sezonaca, zbog čega je jedan od glavnih “rezervoara glasova”, nekada za SDP, a sada za Socijaldemokrate.

Zbog toga su iz HGI-ija već u nekoliko navrata ranijih godina pokušavali da od DPS-a dobiju zeleno svjetlo da njihov kadar preuzme rukovođenje tivatskom vazdušnom lukom.

Bonus video: