Naočigled prolaznika pljačkaju nekadašnju trgovinu

„Vijesti“ su juče, u podne, na licu mjesta, zatekle mlađeg muškarca kako u prostorijama nekadašnje prodavnice čupa kablove naočigled brojnih prolaznika. „Vijestima“ su se javljali čitaoci navodeći da su viđali pojedince kako ulaze u nekadašnje prostorije robne kuće, a kasnije prodavnice „Mil Pop“, te da su iznosili kablove i drugu opremu
5 komentar(a)
robna kuća Beograd, Foto: Luka Zeković
robna kuća Beograd, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.10.2016. 19:52h

Prostorije nekadašnje Robne kuće „Beograd“ (RKB) koje se nalaze u samom centru grada, obijene su, a u prostorije ulaze pojedinci i odnose sve što im može koristiti.

Zgrada nekadašnje Robne kuće, koja je bila omiljeno mjesto za trgovinu, sada predstavlja ruinu u srcu Podgorice. Prozori na zgradi su polomljeni, kao i ulazi, dok je i trotoar u Ulici Novaka Miloševa u lošem stanju.

„Vijesti“ su juče, u podne, na licu mjesta, zatekle mlađeg muškarca kako u prostorijama nekadašnje prodavnice čupa kablove naočigled brojnih prolaznika. „Vijestima“ su se javljali čitaoci navodeći da su viđali pojedince kako ulaze u nekadašnje prostorije robne kuće, a kasnije prodavnice „Mil Pop“, te da su iznosili kablove i drugu opremu.

Prema podacima dostupnim na sajtu Uprave za nekretnine, vlasnik objekta je beogradsko akcionarsko društvo „Projmetal“, koje je u stečaju.

Na zemljište i objekat je upisano više zabilježbi, među kojima je i zabilježba poreskog potraživanja države u iznosu od 99.775 eura.

U oktobru 2007. godine, na licitaciji za prodaju RKB u stečaju pobijedila je kompanija „Verano motors“, koja je sa grčkim partnerom „MIG“-om početkom januara 2008. godine isplatila sumu od 360 miliona eura i time postali vlasnici RKB.

Nakon prodaje objekata RKB, među koje se vodila i Robna kuća "Podgoričanka", odnosno društvo za promet roba na veliko i malo export-import „Podgoričanka“, izvršni direktor preduzeća Veljko Barović, koji se na toj poziciji i dalje vodi u crnogorskom Centralnom registru privrednih subjekata, tvrdio je da je „Podgoričanka“ vlasništvo Podgorice i radnika koji su radili u toj kompaniji, a ne RKB.

Nakon sudskog postupka prostorije su ipak pripale RKB.

Radnici koji su nekada radili u ovoj kompaniji su tokom ove godine protestovali tražeći otpremnine.

Bonus video: