Naoružao se prvi čovjek MUP-a

Nuhodžić je vlasnik “zastave” i “cz-a” iz 2000. godine, ali nije poznato kako je stekao oružje, jer u tom dijelu kartona ovaj dio je zaveden po “ostalo”
4884 pregleda 4 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Foto: Savo Prelević
Mevludin Nuhodžić, Foto: Savo Prelević

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić postao je vlasnik dva poluautomatska oružja, stoji u redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Nuhodžić je vlasnik “zastave” i “cz-a” iz 2000. godine, ali nije poznato kako je stekao oružje, jer u tom dijelu kartona ovaj dio je zaveden po “ostalo”.

Njegova ministarska plata 2018. godine iznosila je 1.740 eura, gotovo 40 eura manje nego što je primao godinu ranije. Predsjednik je ili član šest radnih tijela pri Vladi. Predsjednik je Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i Komisije za kadrovska i administrativna pitanja, zamjenik predsjednika Savjeta za vladavinu prava, koordinator Biroa za operativnu koordinaciju, a član Vijeća za nacionalnu bezbjednost i Koordinacionog tima za upravljanje u vanrednim situacijama. U svim ovim radnim tijelima radi bez nakande.

Njegova supruga Aida Nuhodžič u instituciji zaštitnika ljudskih prava i sloboda prima skoro 575, a sin Amar Nuhodžić skoro 590 eura u Upravi carina.

Ministar je vlasnik dvosobnog stana od 71 metar kvadratni koji je kupio i kuće od 116 koju je naslijedio sa njivom od skoro 2.900 metara kvadratnih. Supruga je kupovinom stekla kuću u izgradnji od 160 sa dvorištem od 676 metara kvadratnih.

Supruga otplaćuje stambeni kredit od 50.000 u ratama od 380 eura. Prvi čovjek MUP-a je u oktobru prošle godine podigao 15.000 eura gotovinskog kredita, koji vraća u ratama od malo više od 450 eura.

On je uredno prijavio kredit u vanrednom imovinskom kartonu.

Supružnici su vlasnici akcija.

Ministar je Agenciji dao saglasnost za uvid u bankarske račune.

Bonus video: