Naplaćivaće od 1. jula, ako završe računarski sistem

Pred početak rada PST, aktivnosti je intenzivirala i Komunalna policija koja je počela da oštrije sankcioniše vozače nepravilno parkiranih automobila i da “čisti“ kolovozne trake u u Đačkoj, Istarskoj, Zagrebačkoj, Sremskokarlovačkoj, te ulicama Druge dalmatinske brigade i Blaža Jovanovića
1 komentar(a)
parking sistem tivat, Foto: Siniša Luković
parking sistem tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.06.2017. 19:20h

Sat vremena parkinga u Tivtu koštaće od 40 do 80 centi.

To je predviđeno cjenovnikom opštinskog preduzeća “Parking sistem Tivat” (PST), na koji je Skupština Opštine (SO) dala saglasnost.

Naplata bi trebalo da počne od 1. jula, ako se do tada uspostavi računski sistem.

SO je prije nekoliko dana donijela i Odluku o povjeravanju upravljanja javnim prostorima za parkiranje vozila preduzeću PST, kojom je toj firmi na gazdovanje i naplatu povjereno ukupno 488 parking mjesta u ulicama u centru Tivta i još 588 mjesta na ukupno pet većih parkirališta u centru grada, na aerodromu Tivat i u blizini plaže Plavi horizont u Krtolima.

Prema cjenovniku, parkiranje u takozvanoj crvenoj zoni, gdje se automobili mogu zadržati do sat, koštaće 60 centi zimi, odnosno 80 ljeti.

U žutoj zoni, sat parkiranja koštaće 40 centi zimi, odnosno pola eura ljeti.

Na posebnim parkiralištima, zavisno od doba godine, sat parkinga koštaće od 40 do 80 centi.

Stanari zgrada u crvenoj, odnosno žutoj zoni, kao i pravna lica koja tu posluju, moći će da kupe povlašćene mjesečne parking karte po cijeni od 5, 20 i 30 eura.

Ta mogućnost nije predviđena za sve ostale građane koje posao i radne obaveze svakodnevno dovode u centar grada.

Pred početak rada PST, aktivnosti je intenzivirala i Komunalna policija koja je počela da oštrije sankcioniše vozače nepravilno parkiranih automobila i da “čisti“ kolovozne trake u u Đačkoj, Istarskoj, Zagrebačkoj, Sremskokarlovačkoj, te ulicama Druge dalmatinske brigade i Blaža Jovanovića.

PST od 1. jula preuzima sve radnike dosadašnje privatne firme “Parking sistem i garaže” koja je gazdovala sa parkinzima na Aerodromu i u Arsenalskoj ulici.

Juče je počelo i uređenje platoa u Đačkoj ulici, na kome će funkcionisati novi naplatni parking sa 70-ak mjesta.

Ognjanović iz učionice u fotelju direktora Parking sistema

Lokalna DPS-SD-HGI koalicija bez rasprave je jednoglasno potvdila imenovanje diplomiranog učitelja Slaviše Ognjanovića (DPS) za direktora PST.

Ognjanović koji je donedavno bio odbornik DPS-a i suprug je sekretarke za mlade, sport i socijalna Darke Ognjanović (DPS), a prethodno je postavljen za v.d. direktora PST-a.

Opozicija koja nije prisustvovala raspravi o njegovom imenovanju, prethodno nije dobila odgovor na pitanje u kojem je mediju i kada Opština objavila konkurs za izbor direktora.

On u direktorsku fotelju dolazi sa mjesta učitelja u područnoj jedinici OŠ “Drago Milović“ u Donjoj Lastvi.

Bonus video: