Naplatio dug: Vojičić od RTCG uzeo 80.000 eura

Advokat Goran Rodić najavio je da će tražiti od Javnog servisa da bivšem direktoru isplati i otpremninu, koja je bila predviđena ugovorom
57 pregleda 0 komentar(a)
Branko Vojičić, Foto: Luka Zeković
Branko Vojičić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.06.2015. 19:11h

Bivši direktor RTCG Branko Vojičić uspio je da naplati 80 hiljada eura, nakon presude Vrhovnog suda da je smijenjen nezakonito.

Sudski izvršitelj juče je račun RTCG umanjio za novac koji je Vojičiću sud dodijelio po osnovu zarada koje su mu dugovali. To je “Vijestima” potvrđeno u RTCG-u, kao i od Vojičićevog advokata.

Njegov advokat Goran Rodić najavio je da će tražiti od Javnog servisa da bivšem direktoru isplati i otpremninu, koja je bila predviđena ugovorom.

Član Savjeta RTCG Goran Đurović ocijenio je da su državni organi Vojičića nagradili za nezakonito poslovanje, umjesto da su se bavili njegovim radom.

“Sud je zanemario sve činjenice koje je tadašnji Savjet RTCG iznio u obrazloženju rješenja za razrješenje generalnog direktora i konstatovao da 'nije dovoljno da postoji samo stav Savjeta da je tužilac (bivši generalni direktor) napravio štetu za tuženog'. Savjet RTCG je ponudio dovoljno dokaza kojim je potkrijepljena odluka o razrješenju i morao je smijeniti Vojičića, sa kojim je ugovor potpisao prethodni Upravni odbor, a šteta koju bi napravio da je ostao na mjestu generalnog direktora bila bi mnogo veća od 80 hiljada eura”, kazao je Đurović “Vijestima”.

Vojičić je smijenjen u julu 2011. na predlog Savjeta RTCG, na čijem je čelu bio Dušan Simonović, zbog “više primjera nepravilnog poslovanja”.

Vojičić je izabran za direktora u decembru 2008. godine, a mandat direktora RTCG traje četiri godine.

On je ranije dobio spor protiv RTCG oko isplate zarada, a Viši sud je potvrdio prvostepenu odluku. Osnovni sud je odlučio da nema nema dovoljno dokaza da je Vojičić zaista radio protivzakonito i nalažu da ga novi menadžment vrati na posao.

Sedam kamera koštalo građane koliko i Zekove zaostale zarade

Za sedam kompleta ENG kamera, RTCG je izdvojila 83.465 eura, piše u ugovoru zaključenom 22. juna sa preduzećem “SIPA”.

Shodno ugovoru, novac će uplaćivati u sedam jednakih mjesečnih rata, od kojih prvu daju odmah po isporuci, a ostalih šest desetog u mjesecu.

Novac za sedam kamera izdvojen je od kredita vrijednog 320.000 eura, za koji je Savjet RTCG dao saglasnost menadžmentu krajem januara ove godine.

Direktor RTCG-a Rade Vojvodić kazao je “Vijestima” da je riječ o kamerama koje su potrebene zbog digitalizacije televizije.

Bonus video: