Napokon u Boki Kotorskoj

Zahvaljujući viziji Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstvo, kroz privatno javno partnerstvo, smanjili smo redove čekanja na pregled magnetnom rezonancom na 1 mjesec za osiguranike Fonda, što je najmanje vrijeme čekanja na ovu najsavrmeniju dijagnostičku metodu od svih država u regionu Balkana
18342 pregleda 0 komentar(a)
Poliklinika Hipokrat, Foto: Nikola Vulikić
Poliklinika Hipokrat, Foto: Nikola Vulikić

Poliklinika Hipokrat dugogodišnji je lider na medicinskoj mapi Crne Gore kad su u pitanju pregledi magnetnom rezonancom.

Intenzivna saradnja sa regionalnim centrima, partnerski odnos sa Fondom za zdravstveno osiguranje, uspostavljanje savremenih modaliteta MRI pregleda, angažovanje najsavremenijih stručnjaka, samo su neke od kategorija u kojima Poliklinika Hipokrat pokazuje nesputan napredak i dalji razvoj.

Zahvaljujući viziji Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstvo, kroz privatno javno partnerstvo, smanjili smo redove čekanja na pregled magnetnom rezonancom na 1 mjesec za osiguranike Fonda, što je najmanje vrijeme čekanja na ovu najsavrmeniju dijagnostičku metodu od svih država u regionu Balkana.

Osavremenjivanjem i adekvatnom primjenom IT tehnologija učinili smo MRI preglede brzim i dostupnim svim građanima Crne Gore i okruženja.

Poliklinika Hipokrat sa ponosom objavljuje otvaranje novog Centra za magnetnu rezonancu, ovog puta u Radanovicima, Kotor, Boka Kotorska.

Magnetna rezonancaMagnetna rezonanca

Potrebe za kvalitetnom dijagnostikom, pogotovo magnetnom rezonancom, spadaju u neophodnosti u savremenoj medicinskoj praksi.

U našem najprometnijem turističkom regionu odavno je iskazana potreba za postojanjem modernog dijagnostičkog centra koji bi ne samo obogatio medicinsku dijagnostiku žitelja Boke, nego i obogatio turističku ponudu samog regiona.

Poliklinika Hipokrat je već preuzela prve korake kako bi u toku 2019. godine otvorila novi MRI dijagnosticki centar u Nikšiću.

Lociran na idealno dostupnom mjestu MRI centar u Radanovićima posjeduje MRI aparat marke Siemens Essenza, jačine 1.5 T sa najsavremenijim softverom, koji pored standardizovanih snimanja, nudi i specijalistička snimanja metalnih implantata, dinamička snimanja gastorintestinalnog trakta (MRI entero i kolonografije), specijalizovana snimanja krvnih sudova, endokrinih organa i ciljana subspecijalistička snimanja u oblastima ortopedije, neurologije, opšte i neurohirurgije, endokrinologije i maksilofacijalne hirurgije.

Sa ponosom ističemo da je Poliklinika Hipokrat od ove godine članica Teleconsult grupe, najvećeg teleradiološkog kongregata u Evropi.

Saradnja sa Teleconsult kompanijom omogućila je da Poliklinika Hipokrat, sa svojim Centrima u Podgorici i Radanovićima, ostvari vezu sa vodećim evropskim i svjetskim radiolozima, čije usluge su sada ekskluzivno dostupne preko Poliklinike Hipokrat, za region Balkana.

Smatramo da će ovakav koncept doprinijeti boljem dijagnostičkom kvalitetu snimanja i interpretacije, pomoći u komplikovanim slučajevima i u slučajevima gdje se traži drugo mišljenje, a samim tim i u terapiji naših pacijenata.

Direktna veza između Teleconsultovog Centra u Holandiji omogućava slanje snimaka u 24-7 formatu,sa periodom povrata nalaza od 4-5 dana.

Promo sadržaj