Narodna kuhinja u Nikšiću: Pomoć pristiže sa svih strana, ali je potrebno još donacija

Narodna kuhinja radi svakog dana, a svi koji nijesu u finansijskoj ili zdravstvenoj mogućnosti da pripreme obrok ili su stariji od 65 godina mogu da se jave na broj telefona 068/296-775
2588 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Narodne kuhinje Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Detalj iz Narodne kuhinje Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Narodna kuhilja u Nikšiću sprema obroke za 339 korisnika, pomoć im pristiže sa svih strana, ali oni mole privatnike da i dalje doniraju u skladu sa svojim mogućnostima kako bi mogli da pomognu svima kojima je ta pomoć potrebna.

„Za preko 200 korisnika obrok nosimo na kućnu adresu. Na raspolaganju su nam tri vozila i Volonteri Crne Gore koji nesebično pomažu u ovoj misiji. Međusobno se pomažemo i sa Crvenim krstom kako ne bi došli u situaciju da neko pomoć dobije i od jednih i od drugih, dok drugi moraju da čekaju”, kazala je Aleksandra Božović iz Narodne kuhinje.

Narodna kuhinja poziva privrednike da doniraju
Narodna kuhinja poziva privrednike da doniraju(Foto: Svetlana Mandić)

Pomoć su im prethodnih dana pružili Ministarstvo rada i socijalnog staranja, piljara “Mačko”, Mesna industrija “Goranović”, mljekara “Srna” i tržni centar “Nikšić”, kao u donaciju namirnica u vrijednosti od 300 eura, a donator je želio da ostane anoniman.

Pomoć stiže sa svih strana: Detalj iz Narodne kuhinje u Nikšiću
Pomoć stiže sa svih strana: Detalj iz Narodne kuhinje u Nikšiću(Foto: Svetlana Mandić)

“Organizacijama Crvenog krsta Bar i Nikšić donirali smo 300 kilograma pasulja, a sa radionicom kolača ‘Miranis’ odlučili smo da zaposlenima u nikšićkoj bolnici za sav rad i trud koji ulažu prethodnih dana poklonimo deset kilograma kolača. Podjelili smo prehrambene pakete za 20 porodica, a isto ćemo učiniti za jos 20. Nadamo se da ćemo uspjeti da u narednom periodu prikupimo namirnica za još 50 porodica. To nam je hitno, pa pozivamo privrednke da doniraju koliko su u mogićnosti”, poručila je Božović.

Narodna kuhinja radi svakog dana, a svi koji nijesu u finansijskoj ili zdravstvenoj mogućnosti da pripreme obrok ili su stariji od 65 godina mogu da se jave na broj telefona 068/296-775.

Bonus video: