Nataša Krivokapić na čelu Mediteranske asocijacije za sociologiju turizma

Krivokapić će novu funkciju će obavljati naredne tri godine
945 pregleda 0 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Privatna arhiva
Sa konferencije, Foto: Privatna arhiva

Mediteranska asocijacija za sociologiju turizma je u saradnji sa Fakultetom za turizam i hotelijerstvo iz Kotora i Filozofskim fakultetom u Nikšiću, u Kotoru organizovala dvednevnu međunarodnu konferenciju „Spori i brzi turizam: putnici, lokalne zajednice, teritorije, iskustva“.Konferenciju je zvanično otvorio ambasador Italije u Crnoj Gori Luca Zelioli, a otvaranju su prisustvovali rektor UCG prof. dr Danilo Nikolić, predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica, prorektorica UCG prof. dr Đurđica Perović i dekan Filozofskog fakulteta u Nikšiću prof. dr Goran Barović.

“Neke od tema kojima su se bavili učesnici Konferencije bile su razvoj održivog turizma, socijalni i kulturni efekti turizma u manje razvijenim zemljama, atraktivnost urbanih turističkih prostora u mediteranskim gradovima, trend spore hrane i turizma, književni turizam, uloga obrazovnih institucija u turizmu”, navodi se u saopštenju za javnost.

Na Konferenciji je predstavljeno oko 50 naučnih radova 90 autora koji dolaze iz deset evropskih zemalja.

Na Skupštini je profesorica Filozofskog fakulteta, dr Nataša Krivokapić, izabrana za novu predsjednicu Asocijacije i tu funkciju će obavljati naredne tri godine.

“Cilj asocijacije je umrežavanje sociologa koji se bave oblašću sociologije turizma i ambijenta, organizovanje konferencija, izdavanje publikacija, organizovanje ljetnjih škola”.

Mediteranska asocijacija za Sociologiju turizma, čije je sjedište u Bolonji, osnovana je prije 30 godina. U njenom radu učestvovali su međunarodno priznati sociolozi turizma iz zemalja Mediterana.

Bonus video: