Naučni projekat Instituta Igalo: Biološki potencijal peloida, mineralne vode i eteričnih ulja.

„Naš projekat "Balneološki efekti peloida, mineralne vode, ljekovitog i aromatičnog bilja na inflamatoni odgovor kod reumatoidnih i kardiovaskularnih oboljenja" je rezultat dugogodišnjeg rada stručnjaka Instituta Dr Simo Milosević
209 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2017. 10:11h

Projekat „Balneološki efekti peloida, mineralne vode, ljekovitog i aromatičnog bilja na inflamatorni odgovor kod reumatoidnih i kardiovaskularnih bolesti“, čiji su autori stručnjaci Instituta Dr Simo Milošević- jedan je od pet inovativnih projekata koje je pozitivno ocijenila ekspertska Komisija Ministarstva nauke, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz Instituta navode da je komisija predložila sufinansiranje Ministarstva nauke za inovativne projekte u iznosu od 61.000 eura. U projektu Instituta Igalo ,koji vrijedi 135 hiljada eura, Ministarstvo će učestvovati sa 12 hiljada eura. Rukovodilac projekta je doc. dr Snežana Pantović.

Poslije dužeg perioda ovo je prvi naučni projekat Instituta Igalo, koji je dobio značajnu podršku:

„Naš projekat "Balneološki efekti peloida, mineralne vode, ljekovitog i aromatičnog bilja na inflamatoni odgovor kod reumatoidnih i kardiovaskularnih oboljenja" je rezultat dugogodišnjeg rada stručnjaka Instituta Dr Simo Milosević, uz saradnju i podršku Medicinskog fakulteta, Biotehničkog Instituta, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, te Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka i Black Dog Instituta iz Australije“- kaže izvršna direktorka Instituta, dr Gordana Rajović.

Biće predstavljen biološki potencijal peloida, mineralne vode i eteričnih ulja.

“Očekivani rezulatati ovog istraživanja potvrdiće ljekovita svojstva prirodnih faktora koji su prepoznati još početkom prošlog vijeka, a sada u skladu sa naučnim potvrdama savremene nauke“, ističe dr Rajović.

Institut je nosilac ovog projekta i prema riječima dr Rajović, u menadžmentu su veoma srećni zbog toga, jer se poslije dugog niza godina vraća nauka i naučni projekat u ovu ustanovu.

Galerija

Bonus video: