Ne odustaju da “Crnu ovcu” pretvore u "gluvi" kafić

Glavna administratorka angažovala ekonomiste u Opštini da ugase muziku u popularnom klubu
339 pregleda 2 komentar(a)
Crna ovca Tivat, Foto: Siniša Luković
Crna ovca Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.06.2018. 19:33h

Višemjesečna saga sa davanjem, oduzimanjem, pa vraćanjem dozvole za izvođenje muzike lokalu „Crna ovca“ u Tivtu, dobila je novi zaplet kada je glavna administratorka Opštine Tivat Marija Sijerković (DPS) naložila opštinskom Sekretarijatu za ekonomski razvoj i preuzetništvo da ponovljeni prvostepeni upravni postupak u tom slučaju okonča za najviše 20 dana.

Sijerković je, pritom, upravni postupak delegirala na rješavanje službenicima tog sekretarijata koji po struci uopšte nisu pravniuci - sekretaru Petru Vujoviću koji je magistar menadžmenta, i samostalnoj savetnici Anji Radmilo, koja je ekonomista. Njih dvoje treba da presude po zahtjevu porodice Zeković koja traži da se „Crnoj ovci“ pod hitno ukine dozvola za izvođenje muzike jer taj lokal navodno, velikom bukom ugrožava njihov život i zdravlje.

Oni su „Ovcu“ i njene vlasnike preko 150 puta prijavljivali Komunalnoj policiji i inspekciji, kao i tivatskoj policiji, ali prilikom kontrola i mjerenja nivoa buke u lokalu nisu zabilježena kršenja normi. „Ovca“ je jedan od rijetkih lokala koji ima sertifikat jedine ovlašćene firme - Instituta za sigurnost da njena zvučna izolacija ne samo što zadovoljava, već i nadilazi evropske standarde. Mjerenja obavljena u spavaćoj sobi Zekovića pokazala su da buka tamo, čak i kad su zvučnici u „Ovci“ „odvrnuti“ do maksimuma, ne prelazi 34 decibela.

Vlasnici „Ovce“ su Zekoviće prozvali da koriste rodbinske i političke veze sa funkcionerima DPS-a. Iako se stalno žale na „Ovcu“, Zekovići su u međuvremenu od jedne banke kupili sprat objekta u kojem se nalazi navodno nepodnošljivo bučni lokal.

„Vrhunac pritisaka uslijedio je sada kada je Sijerković naredila da se ponovi upravni postupak po inicijativi Zekovića da nam se oduzme dozvola za muziku, mora završiti za 20 dana“, kazao je jedan od suvlasnika Zdravko Nišavić.

Njegovi advokati zatražili su izuzeće Vujovića i Radmilo jer “nisu kvalifikovani za vođenje upravnog postupka“. u popularnom klubu

Bonus video: