Ne poštuju zabranu: Izvode se građevinski radovi kod svjetionika Opatovo u Tivtu

Morsko dobro još nije potopisalo ugovor o korišćenju ovog dijela obale sa investitorom koji je na divlje krenuo da proširuje i uređuje plažu
917 pregleda 3 komentar(a)
Nepoznati investitor proširio zemljani plato iznad plaže, Foto: Siniša Luković
Nepoznati investitor proširio zemljani plato iznad plaže, Foto: Siniša Luković

Uprkos zabrani izvođenja građevinskih radova zbog turističke sezone, koja je na području opštine Tivat na snagu stupila 1.jula, već danima se izvode građevinski radovi na dijelu male plaže i platoa kod svjetionika Opatovo u Tivtu.

Nepoznati investitor ovdje je krenuo u gradnju čvrstog objekta sanitarnog čvora, proširio zemljani plato iznad plaže i djelimično ga betonirao praveći parking, dok je bager juče spustio i na samo plažu kako bi je mašina proširila razastiranjem i nabijanjem novog sloja kamenja i šljunka koje je nasuto na nekadašnje mnogo manje prirodno žalo.

Da je materijal nasipan u more vidi se i po zamućenosti vode uz obalnu liniju jer su valovi ispirali zemlju i prašinu sa tek nasutog kamenja i šljunka.

Zbog radova na ovom dijelu tivatske obale koji su se odvijali protivno sezonskoj zabrani, proteklih je dana u više navrata bezuspješno reagovala Komunalna inspekcija i Komunalna policija Opštine Tivat, a na teren su izlazili i kontrolori Morskog dobra koji su zaustavili gradnju sanitarnog čvora.

Kako nezvanično saznajemo, Morsko dobro još nije potopisalo ugovor o korišćenju ovog dijela obale sa investitorom koji je na divlje krenuo da proširuje i uređuje plažu.

I pored svega, Građevinsko-urbanistička inspkecija Ministarstva održivog razvoja i turizma jedina nadležna da spriječi radove na obalnom pojasu u zoni morskog dobra do sada nije reagovala

Bonus video: