Ne radi nijedan barski semafor

To prouzrokuje velike gužve, pa je u proteklih nekoliko dana zabilježeno nekoliko saobraćajnih nezgoda, bez ljudskih žrtava, ali sa znatnom materijalnom štetom
93 pregleda 0 komentar(a)
Bar, Foto: Barinfo.co.me
Bar, Foto: Barinfo.co.me
Ažurirano: 12.01.2012. 21:06h

Nijedan od tri semafora u centru Bara ne radi još od subote, kada ih je oštetila orkanska bura.

To prouzrokuje velike gužve, pa je u proteklih nekoliko dana zabilježeno nekoliko saobraćajnih nezgoda, bez ljudskih žrtava, ali sa znatnom materijalnom štetom, javlja Bar info.

Kako je istakao direktor Agencije za investicije i imovinu Vido Dabanović, održavanje gradskih semafora je u nadležnosti JP Komunalne djelatnosti, ali se, zbog pozamašnog iznosa štete i potrebe da se oni što prije osposobe, Opština uključila u rješavanje ovog problema.

"Uglavnom su oštećeni držači lanterni, pa je angažovan bivši izvođač radova na semaforima, “Mezon” iz Danilovgrada da obezbijedi rezervne djelove. “Predračunska vrijednost poslova je oko tri hiljade eura, a očekujemo da će semafori ponovo biti u funkciji do kraja nedjelje”, kazao je Dabanović.

Lokalnu vlast očekuje i dobijanje dugo očekivane upotrebne dozvole za novi nadvožnjak, koji je, iako bez potrebnih papira i regula, u neprekidnoj funkciji još od 13. jula prošle godine, kada su ga otvorili predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević i direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović.

“Stvoreni su svi uslovi da novi nadvožnjak dobije upotrebnu dozvolu- izvođač radova je dao izjavu da je sve izvedeno u skladu sa propisima, a to su potvrdili i glavni projektant i komisija za tehnički prijem”, naveo je Dabanović.

Po Dabanovićevim riječima, radovi na izgradnji bulevara u Šušanju teku po planu, a izgradnja velikog parkinga iza Zlatiborskih lamela u centru grada stoji, “jer je izvođač, AD Put Bar, poslao veliki broj radnika na godišnji odmor”.

Bonus video: