Ne zna se kad će početi druga faza uređenja Tološke šume

Na mjestu Čelebićevog kafića planirana je izgradnja novog ugostiteljskog objekta, za koji je već tokom ljeta prošle godine trebalo da bude raspisan tender
287 pregleda 1 komentar(a)
Tološka šuma, sprave, Foto: Savo Prelević
Tološka šuma, sprave, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.01.2015. 20:14h

U sklopu projekta revitalizacije Tološke šume završena je prva faza, ali još uvijek se ne nazire period kada bi Podgoričani mogli da uživaju u novom ruhu park šume.

Direktor Agencije za stanovanje Vlado Tomović kazao je da je završena prva faza "Revitalizacije park šume Tološi", u toku koje je postavljena ograda u dužini od 650 metara i izgrađen bunar.

On je kazao da se nastavak radova i početak druge faze projekta očekuje ove godine.

Iz službe za odnose sa javnošću Glavnog grada, međutim, nijesu odgovorili „Vijestima" kada će zvanično početi druga faza projekta, šta podrazumijeva i koliko novca će biti uloženo.

Zbog projekta "Revitalizacija park šume Tološi, koji je Glavni grad pokrenuo u saradnji sa Telekomom, srušen je u junu prošle godine "Trim bar", vlasnika Joka Čelebića.

Na mjestu Čelebićevog kafića planirana je izgradnja novog ugostiteljskog objekta, za koji je već tokom ljeta prošle godine trebalo da bude raspisan tender.

Međutim, Čelebić je juče kazao "Vijestima" da tender još uvijek nije raspisan, ali da očekuje da to bude u narednom periodu.

Zbog rušenja “Trim bara” protestovali su i građani.

U Tološkoj šumi preduzeće “Zelenilo” počelo je u julu prošle godine izgradnju bunara, kapaciteta 6,5 litara u sekundi.

Direktorica tog preduzeća Radmila Vujošević je mjesec dana kasnije kazala da su završili iskop bunara, za čiju izgradnju i opremanje je Glavni grad izdvojio 8.500 eura.

Ona je tada rekla da će do kraja 2014. uložiti još 10 hiljada eura za uređenje pejzaža u Tološkoj šumi.

Iz Službe za korporativnu komunikaciju Telekoma “Vijestima” je saopšteno da su, u skladu sa svojom strategijom društvene odgovornosti, obezbijedili jedan dio finansijske podrške za projekat rekonstrukcije Tološke šume.

“Za aktivnosti realizacije projekta odgovoran je Glavni grad”, saopšteno je iz Telekoma.

U aktivnoj zoni sedam sprava

U Tološkoj šumi, iza škole „Štampar Makarije”, kompanija „Coca-Cola Hellenic“, u saradnji sa Glavnim gradom, otvorila je u decembru 2014. prvu „aktivnu zonu“ u Tološkoj šumi.

„Coca-Cola aktivna zona“ je besplatna i ima sedam sprava koje su prilagođene vježbanju u prirodi – švedske ljestve, tarzanka, vratilo, razboj, hodalica, suvo veslo i klupa za trbušnjake.

Bonus video: