Ne zna se koliko je koštala rekonstrukcija trim staze u Tološkoj šumi

“Telekom je donirao 40.000 eura, a ukupna vrijednost radova iznosi preko 100.000 eura. Za detalje o aktivnostima koje su realizovane i koje su u toku, molimo da se obratite Glavnom gradu”
150 pregleda 8 komentar(a)
Tološka šuma, Foto: Luka Zeković
Tološka šuma, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.01.2016. 20:40h

Radnici „Puteva”, saopšteno je iz tog preduzeća, završili su sanaciju stare i izgradnju nove trim-staze u Tološkoj šumi, a za to je iz budžeta Glavnog grad izdvojeno 15.897 eura.

“Tokom sanacije postojeće trim-staze, završeni su radovi na mašinskom profilisanju terena, zamjeni kamenog agregata i popravci ivične linije. Urađeno je geodetsko iskolčavanje, mašinsko iskopavanje i tamponiranje nove trim -staze. Ugrađene su nove ivične linije, nasut je kameni agregat, očišćen okolni teren i popravljene betonske platforme za rekreaciju”, navode iz tog preduzeća.

Iz Glavnog grada su najavili u oktobru da će Tološka šuma biti uređena po najsavremenijim standardima i opremljena svim adekvatnim sadržajima do kraja godine.

Tada je saopšteno da se projekat rekonstrukcije i uređenja Tološke šume realizuje na bazi ranije potpisanog ugovora između Glavnog grada i Telekoma.

“To podrazumijeva rekreativne terene kao u razvijenim zemljama Evrope i svijeta, a završetak radova se očekuje do kraja tekuće godine”, naveli su iz PG biroa.

Iz Telekoma je “Vijestima” saopšteno da su u toku sa svim aktivnostima koje se tiču projekta rekonstrukcije Tološke šume.

“Ponosni smo što smo donirali novac za projekat koji će biti od značaja svim građanima glavnog grada”, navode iz te kompanije.

Međutim, iz Telekoma tvrde da je projekat u svojoj završnoj fazi, i da njihove nadležne službe od samog početka prate sve korake realizacije.

“Telekom je donirao 40.000 eura, a ukupna vrijednost radova iznosi preko 100.000 eura. Za detalje o aktivnostima koje su realizovane i koje su u toku, molimo da se obratite Glavnom gradu”, saopšteno je iz Telekoma.

Iz Glavnog grada „Vijestima” nije odgovoreno da li je završena rekonstrukcija Tološke šume, koji su sadržaji urađeni, koliko je novca izdvojeno. Nije odgovoreno ni da li su odustali od ranije najavljenih radova u saradnji sa „Bemaksom", Univerzitetom.

Bonus video: