Neće Stanišića hoće Mijovićevu

Ljiljanić je podsjetila da je bivša direktorica “uvela HCCP standard u ishranu djece, a zatim obezbijedila izgradnju centralne kuhinje po ovom standardu”
131 pregleda 0 komentar(a)
vrtić Đina Vrbica, Foto: Luka Zeković
vrtić Đina Vrbica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.07.2017. 20:07h

Oko 300 roditelja mališana iz podgoričkog vrtića “Đina Vrbica” potpisalo je peticiju kojom od ministra prosvjete Damira Šehovića traže da revidira odluku o imenovanju Vuka Stanišića za direktora i imenuje dosasadašnjeg pomoćnika Milenu Mijović.

Predsjednik Savjeta roditelja i član Upravnog odbora ustanove Nađa Ljiljanić kazala je “Vijestima” da će “ukoliko dozvolimo da se na mjesto direktora vrtića uposli osoba sa nižim referencama od bivše direktorice, dozvolićemo da političke odluke negativno utiču na našu djecu već od samog početka njihovih života”.

Ministarstvo juče nije odgovorilo na pitanja “Vijesti” u vezi sa eventualnom promjenom odluke ukoliko većina roditelja potpiše peticiju.

Oni su ranije objasnili da su tokom postupka postavljenja direktora poštovali zakonsku proceduru. Ona podrazumjeva da UO vrtića predloži svog kandidata, alui da ga Ministarstvo ne mora uvažiti.

Novoizabrani direktor Vuk Stanišić je kazao da ne zna da roditelji potpisuju peticiju i da to ne želi da komentariše.“Ko bude želio da sarađuje sa mnom, moja vrata su mu otvorena”, kazao je Stanišić .

Ljiljanić je podsjetila da je bivša direktorica “uvela HCCP standard u ishranu djece, a zatim obezbijedila izgradnju centralne kuhinje po ovom standardu”.

“Pored toga, uvažila je potrebe roditelja koji rade u popodnevnoj smjeni i otvorila vrata vrtića u tom periodu. Učestvovala je u pripremi dokumentacije i sprovođenju projekata izgradnje vrtića u Zeti i Zagoriču, kao i pripremi za izgradnju jedinice na Starom aerodromu. Nije pred Ombudsmanom Šućkom Bakovićem prikrila stanje jedinica u kojima borave naša djeca, već otvoreno pričala o nedostacima i radila na njihovom uklanjanju”, poručila je Ljiljanić.

Ona je kazala da roditelji neće odustati od zahtjeva: ”Prikupićemo potpise većine roditelja ustanove. Roditelji zahtijevaju da njihova djeca dobiju najbolju moguću podršku i obrazovanje, a u ovom slučaju to je beskompromisan zahtjev za imenovanje Milene Mijović na mjesto direktora uprave”, zaključila je ona.

Podnijela ostavke na sve funkcije, sprema tužbu

Mijović je rekla “Vijestima” da je nakon odluke o imenovanju Stanišića podnijela zahtjeve za razrješenje sa mjesta službenika za javne nabavke, menadžera integriteta i pomoćnice direktora.

Tvrdi da je politika i članstvo u bilo kojoj partiji nikada nije zanimalo i da je uvijek profesionalno obavljala posao. “Odluka o izboru direktora je stigla na imena druga dva kandidata i na ime ustanove, a ja je još nijesam dobila. Podnijela sam zahtjev Ministarstvu da mi omoguće uvid u konkursnu dokumentaciju kandidata kako bih iskoristila zakonsko pravo i podnijela tužbu”, kazala je Mijović.

Bonus video: