Nekada glavni kuvar, dijete iz Bijele, umro sam na ulici: Kolašinca sahranili sugrađani

"Kontaktirali smo tužilaštvo odakle nam je rečeno da su kontaktirali rukovodstvo kolašinske lokalne uprave koji su im odgovorili da nemaju sredstava da plate troškove sahrane, jer im je račun blokiran. Tada smo se organizovali da našeg sugrađanina sahranimo"
67 pregleda 52 komentar(a)
Nebojša Kolašinac, Foto: Dragana Šćepanović
Nebojša Kolašinac, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 16.04.2015. 20:44h

Gotovo cijelu sedmicu tijelo Nebojše Kolašinca (47), koji je 11. aprila umro na ulici, bilo je na Odjeljenju patologije u Kliničkom centru Crne Gore, jer nije imao ko da ga preuzme. Kolašinac je juče, zahvaljujući grupi sugrađana, koji su se samoinicijativno organizovali i zatražili pomoć od nekih državnih institucija, sahranjen na gradskom groblju.

„Prekjuče smo saznali da Nebojša Kolašinac još nije sahranjen i da je njegovo tijelo već šest dana u „zamrzivaču“ u Kliničkom centru. U toj ustanovi su nam rekli da se niko nije javljao da preuzme njegovo tijelo. Kontaktirali smo tužilaštvo odakle nam je rečeno da su kontaktirali rukovodstvo kolašinske lokalne uprave koji su im odgovorili da nemaju sredstava da plate troškove sahrane, jer im je račun blokiran. Tada smo se organizovali da našeg sugrađanina sahranimo”, rekli su Kolašinci, koji insistiraju na anonimnosti.

Da organizuju sahranu pomogle su kolege pokojnog Kolašinca iz nekadašnje „Bjelasice“. On nije imao rodbine, minulih godina živio je neuredno, uglavnom na ulici, iako je imao stan, koji mu je dodijelila prije nekoliko godina lokalna uprava.

U Kolašin, po kojem je i dobio pezime, došao je iz Doma za nezbrinutu djecu iz Bijele. Nekada je bio glavni kuvar u hotelu „Bjelasica“ i još nekoliko kolašinskih restorana.

Kolašinac je pronađen mrtav 11. aprila ujutru ispred jedne prodavnice u gradu.

Po nalogu višeg državnog tužioca iz Bijelog Polja tijelo je prebačeno na obdukciju u KC, gdje je utvrđeno da nije umro nasilnom smrću.

Od Nebojše Kolašinca se danas oprostio Luka Medenica, koji mu je bio direktor u hotelu „Bjelasica“.

Iz Opštine tvrde da ih niko nije obavijestio

Mnogi su danas bili šokirani činjenicom da šest dana niko od nadležnih u lokalnoj upravi nije našao način da organizuje dopremanje tijela i sahranu Kolašinca.

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović je juče, odgovarajući na novinarska pitanja, kazala da nju niko nije zvanično kontaktirao povodom tog slučaja.

"Nije nam stigao bilo kakav zahtjev, niti smo upoznati sa situacijom. Nema nikakvog obavještenja o tome. Ne znam ništa o tome”, rekla je ona.

I potpredsjednik Opštine Đuro Milošević tvrdi da nije dobio nikakav zahtjev za preuzimanje tijela Kolašinca.

Bonus video: