Neki iz DPS-a bi na strijeljanju uzviknuli zakletvu vođi i majci partiji

Ono što je jedna od veoma prepoznatljivih karakteristika DPS-a je unutrašnje komunističko ustrojstvo, kaže predsjednik Nove
0 komentar(a)
mandic, Foto: Boris Pejović
mandic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.08.2011. 08:48h

Opozicija će krajem avgusta tražiti zakazivanje vanredne sjednice Skuštine Crne Gore na kojoj bi se raspravljalo o izmjenama zakona o opštem obrazovanju i izbornom zakonu, rekao je u intervjuu "Vijestima" predsjednik Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić.

On je rekao da će opozicione partije tražiti da parlament zasjeda do 1. septembra, kako bi se prije početka školske godine i konačnog mišljenja Evropske komisije (EK) riješilo pitanje srpskog jezika i izbornog zakona. Opozicija će uz izmjene tih zakona, kako tvrdi Mandić, tražiti i raspravu o zakonu o državljanstvu i ustavnim promjenama.

Na pitanje da li očekuje rascjep u Demokratskoj partiji socijalista, Mandić je odgovorio:

"Ono što je jedna od veoma prepoznatljivih karakteristika DPS-a je unutrašnje komunističko ustrojstvo. To nije demokratska organizacija slobodnih ljudi. Mislim da bi neki od njih, slično ponašanju osuđenih komunista tridesetih godina u SSSR-u, prije strijeljanja uzvikivali zakletve i pohvale voljenom vođi i majci partiji. Takve organizacije, koje više liče na sektu a ne na partiju obično se ne cijepaju već urušavaju. Sklonost prema kriminalu i korupciji, koju uglavnom upražnjavaju partijske vođe, zahvate vremenom i niže slojeve organizacije pa dolazi do urušavanja cijele konstrukcije. Mislim da se vladajuća partija nezadrživo približava tom stanju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: