Nelegalni kamperi okupirali ušće Bojane

Policija već dva puta legitimisala osobe koje su zatekli u kampu, pronađena i droga, dok je Komunalna bezuspješno naložila uklanjanje šatora sa državnog zemljišta
9143 pregleda 17 komentar(a)
Zauzeli javnu površinu, Foto: Samir Adrović
Zauzeli javnu površinu, Foto: Samir Adrović

Nelegalni kamperi zauzeli su obalu desnog ušća Bojane što je izazavalo revolt vlasnika kućica koji se žale da svakim danom sve teže prolaze kroz razapete šatore do mora.

“To je strašno, svakim danom ih je sve više. Među njima ima i narkomana, pa se bojimo upotrijebljenih špriceva koji vire iz pijeska”, kazao je “Vijestima” vlasnik obližnje vikendice, koji je želio da ostane anoniman.

“Vijestima” je u Upravi policije potvrđeno da su već dva puta bili na terenu i legitimisali osobe koje su zatekli u kampu.

“Prvi put smo kod dva lica pronašli opojne droge, a krajem prošle sedmice kod njih četvoro. Svi oni su zbog male količine procesuirani po prekršaju i kažnjeni su sa po 100 eura”, kazao je “Vijestima” sagovornik iz Uprave policije.

On je naveo da su oba puta zatekli oko 30 osoba bez prijavljenog prebivališta.

“Oni su kažnjeni sa po 60 eura, ali će im nakon saslušanja kod inspektora za strance, vjerovatno biti otkazano gostoprimstvo u državi”, kazao je on.

U dva navrata, inspektori policije i pripadnici službe Komunalne policije, na ušću su zatekli oko 60 osoba, mahom iz Srbije uz mali broj Poljaka i Rusa.

Komunalna policija zapisnikom je konstatovala nelegalno zauzimanje državnog zemljišta i naložila skidanje šatora sa površine.

“To je važilo samo dok im nijesu vidjeli leđa. Sada dolaze i kombijima u kojima borave i spavaju. Nerijetko ne možemo ni ulicom proći jer i tuda spavaju. Smeće se gomila i zato strahujemo i od zaraze”, kazao je vlasnik vikendice.

U policiji su svjesni problema.

“Mi ne možemo reći nekom da skloni šator, to je u ingerenciji Komunalne policije. Zato ćemo uskoro opet zajedno obići ušće”, kazao je naš sagovornik.

Bonus video: