Nema izmjena nastavnog plana za studente upisane prije 2019/20.

937 pregleda 1 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović

Uprava Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore ipak neće mijenjati nastavni plan i sa spiska predmeta prve godine studija brisati engleski jezik i osnove ekonomske politike.

To se navodi u poruci koju je student povjerenik Nikola Radunović kolegama uputio na Viber grupi.

"Vijestima" su se nedavno požalili studenti tog fakulteta, navodeći da su obaviješteni o mogućnosti da će ti predmeti na kraju školske godine biti ukinuti, a da pritom oni nisu na vrijeme obaviješteni, već da je to učinjeno pri kraju ispitnog roka.

"Nakon razgovora sa upravom fakulteta i Univerziteta, odlučeno je da neće brisati predmete kao što su naveli. Svima će biti priznati položeni predmeti, a oni koji ih nisu položili, moraće da ih polažu u avgustu", navodi se u poruci Radunovića.

On dodaje i da će ispiti sa prve godine - dva engleska jezika u dva semestra, te osnove ekonomske politike biti ukinuti tek sljedeće školske godine.

Takvo objašnjenje upućeno je i iz uprave Fakulteta:

"Izmijenjeni nastavni plan osnovnog akademskog studijskog programa Pravne nauke, kojim se ukidaju Engleski jezik I, Engleski jezik II i Osnovi ekonomske politike, primjenjivaće se počev od generacije studenata upisanih na ovaj studijski program studijske 2019/20. godine", navodi se u obrazloženju i dodaje da će studenti koji su upisani ranije, u obavezi da polažu navedene ispite, prema dosadašnjem planu i programu.

Bonus video: