Nema rekonstrukcije Tološke šume: Staza zapuštena, rekreativci bježe

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li je aktuelan plan rekonstrukcije i šta je urađeno do sada povodom toga
155 pregleda 7 komentar(a)
Tološka šuma, Foto: Zoran Đurić
Tološka šuma, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.10.2015. 19:08h

Iz Glavnog grada je u junu prošle godine najavljena rekonstrukcija Tološke šume u saradnji sa Telekomom, ali i više od godinu nakon toga taj prostor je ruiniran.

Tološka šuma, odnosno trim staza nije dobila novi izgled, a brojni rekreativci više tamo ne odlaze.

Zbog rekonstrukcije Tološke šume, prošle godine je srušen “Trim bar”, a iz Glavnog grada su najavili da je umjesto kafića planirana izgradnja novog ugostiteljskog objekta. Peticiju protiv rušenja lokala potpisalo oko 600 građana.

Međutim, ni više od godinu dana nakon toga, ništa nije urađeno povodom na rekonstrukciji.

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li je aktuelan plan rekonstrukcije i šta je urađeno do sada povodom toga.

“Trim staza nije ono što je bila nekad, ne idem tamo jer su je devastirali, a često se dešava da noću rasvjeta ne radi. Nekad omiljeno mjesto za rekreaciju, sada sumorno izgleda”, kazao je Petar Popović.

On je rekao da i njegovi drugovi ne idu više tamo i da bi trebalo stvarno povesti računa o tom nekad omiljenom mjestu za rekreaciju.

I iz Telekoma nijesu odgovorili na pitanje da li je projekat i dalje aktuelan, šta podrazumijeva, kakva je uloga te kompanije, da li sponzorska ili neka druga.

U Tološkoj šumi, u dijelu do ograde škole “Štampar Makarije”, krajem decembra prošle godine postavljene su sprave za vježbanje, koje je poklonila “Coca Cola Hellenic”.

Bonus video: