Nemaju rješenje za ŽPCG i MA

Izvor "Vijesti" iz tog resora tvrdi da se mora naći neko "specifično" rješenje za ŽPCG i OŽVS, jer je riječ o preduzećima koja se bave javnim djelatnostima
84 pregleda 4 komentar(a)
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.05.2017. 19:29h

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva (MSP) još ne zna kako će riješiti finansijske probleme u državnim saobraćajnim preduzećima, kojima Poreska uprava nije odobrila reprogram duga.

Ta preduzeća su Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG), Održavanje željezničkih voznih sredstava (OŽVS) i Montenegro Airlines (MA), koja zajedno duguju preko 20 miliona eura za poreze i doprinose.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", u ministarstvu čekaju da Poreska uprava do kraja maja izađe sa predlogom mjera, u smislu šta da se radi sa ovim firmama u pogledu naplate zaostalog poreskog duga.

Izvor "Vijesti" iz tog resora tvrdi da se mora naći neko "specifično" rješenje za ŽPCG i OŽVS, jer je riječ o preduzećima koja se bave javnim djelatnostima.

Isti izvor tvrdi da nema riječi o uvođenju stečaja u MA.

To je sinoć za TVCG potvrdio i generalni direktor Direktorata za vazdušni saobraćaj Zoran Kostić.

MA za poreze i doprinose na plate zaposlenih duguje 15,38 miliona eura, ŽPCG 3,3 miliona eura i OŽVS - 1,46 miliona eura.

Bonus video: