Neobična ponuda: Konjsko meso na meniju

Vlasnik kaže da je prije deset godina prvi put probao jela od konjskog mesa u beogradskom restoranu „Potkovica” i bio je sit dva dana
565 pregleda 0 komentar(a)
Konjsko meso, Foto: Boris Pejović
Konjsko meso, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.09.2011. 18:47h

Iako u narodu postoji izreka: “Tvrdo kao konjsko meso”, Milorad Vujošević, vlasnik restorana „Bakina kuća” koja se nalazi na Rimskom trgu, poziva građane Podgorice da se sami uvjere da je sočno i ukusno.

Podgoričani od prošle sedmice imaju priliku da u tom restoranu probaju konjsko meso.

Znajući da je to meso zdravo, da nema masnoće i da nigdje nema da se proba u Podgorici, Milorad Vujošević odlučio je da obogati pobudu i da je preporuči gostima.

Nada se da će jelima od konjskog mesa privući veliki broj Podgoričana, a možda da njegov restoran postane poznat u gradu i Crnoj Gori.

" Čuo sam da ima u Budvi jedan restoran koji u ponudi ima konjsko meso, ali ne stalno. Prošle nedjelje sam na meniju uveo konjsko meso i biće ga stalno " kaže Vujošević.

Probao i bio sit dva dana

On kaže da je prije deset godina prvi put probao jela od konjskog mesa u beogradskom restoranu „Potkovica” i bio je sit dva dana.

" Meso od konja je sočno i ukusno, a u tom beogradskom restoranu nema nikada mjesta koliko je popularan.

Meso od konja je sočno i ukusno

Nadam se da će sportisti i ljudi koji znaju njegova svojstva da budu redovni gosti, a oni koji ne znaju da se edukuju.

Sportistima se preporučuje jednom sedmično da jedu konjsko meso zbog toga što nije masno i puno proteina koji daju energiju" priča Vujošević.

Po prirodi kiselkasto

U ponudi, kako kaže, najinteresantniji je tartar biftek, što je živo konjsko meso sa začinima.

" Meso se sprema na specifičan način zbog samog ukusa jer je po prirodi kiselkasto. Uz jela od ovog mesa služi se uglavnom crno vino, a u ponudi imamo vina iz raznih krajeva svijeta.

Konjsko meso nabavlja iz Srbije, gdje postoji veliki broj mesara

Osim jela od konjskog mesa imamo sva ostala jela osim brze hrane. Preferiramo domaća kuvana jela, ribu, a od oktobra na meniju ćemo imati i meso divljači" rekao je Vujošević.

Konjsko meso nabavlja iz Srbije, gdje postoji veliki broj mesara.

" Po svojim osobinama slično je goveđem mesu sa određenim prednostima koje se ogledaju u većem sadržaju vode, bjelančevina, gvožđa i manjem sadržaju masnoća.

Ovakav hemijski odnos je dobar u dijetetskoj ishrani i za stare i mlade - kaže on i ističe da je neko oduševljen, a neko skeptičan samom idejom.

Bonus video: