Neobično takmičenje: Ko najduže izdrži u hladovini, dobija 200 eura

Prijavljivanje za takmičenje traje do kraja juna a pored novčanih nagrada pobjednici će dobiti i medalje koje su nazvane “Ima 'ljeba bez motike”
136 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2012. 09:20h

„Zašto Crnogorac drži stolicu pored kreveta? Da odmori kada ustane“.

Tako glasi samo jedan od mnogobrojnih viceva na račun crnogorske lijenosti. Sada je, zahvaljujući vlasnicima etno sela „Montenegro“ iz Brezana, na 33. kilometru od Nikšića, svima onima kojima je krevet draži od stolice pružena mogućnost da zarade novac ležeći.

"Ko kaže da se pare ne mogu zaraditi ležeći. Posljednje nedjelje juna planiramo organizovanje takmičenja u odmaranju u hladovini. Takmičar koji izdrži najduže da se odmara u hladovini dobija novčanu nagradu u iznosu od 200 eura koju je obezbijedila firma “Fidija” iz Podgorice. Pravila su prosta - takmičaru je dozvoljeno da pije vodu i da uzima hranu, ali nije dozvoljeno da ustaje sa mjesta odmaranja bez obzira na povod, makar to bio i odlazak do toaleta", objasnila su braća Radonja i Mikonja Blagojević, vlasnici “Montenegra”. Takmičar koji izdrži najviše da leži na jednom mjestu je pobjednik. A za 200 eura isplati se što duže ležati. Da bi ležanje bilo što udobnije i da bi ugođaj bio kompletan potrudiće se orkestar Zorana Džiknića “Nik bend”.

Prijavljivanje do kraja juna

"Za takmičenje je birano posebno drvo. U pitanju je stogodišnji javor čija hlad godinama čini fenomenalan ugođaj gostima. Prijavljivanje za takmičenje traje do kraja juna a pored novčanih nagrada pobjednici će dobiti i medalje koje su popularno nazvane “Ima 'ljeba bez motike”. Prvi put u pravilima takmičenja uvodimo i nagradu za četvrto mjesto “drvenu medalju“", kazali su Blagojevići.

Uvijek inovativni vlasnici „Montenegra“ za taj dan pripremili su još jednu manifestaciju – otvaranje bašte ludog kamena. Voljeli bi, kažu, da tu jedinstvenu baštu otvori prvi čovjek poljoprivrede – ministar Tarzan Milošević.

"Ova bašta je svojevrsni performans kojem će se pridružiti brojni poljoprivrednici. Nažalost, u Crnoj Gori iz oblasti poljoprivrede jedino su performansi održivi i isplativi. Mi posadimo krompir - neko ga uveze, mi mrkvu, opet neko uveze, pa čak i teške lubenice koje su i te kako lake kada donose zaradu a upropaštavaju poljoprivredu", ironično su prokomentarisali Blagojevići.

Bonus video: