Neprimjerenim poređenjima degradirate mašinoviđe

"Niko, ponajmanje poslovodstvo, ne smije se neozbiljno odnositi prema ovim temama"
1 komentar(a)
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2015. 19:39h

Sindikalna organizacija Prevoza mašinovođa Crne Gore najoštrije je osudila način na koji se poslovodstvo Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) upustilo u javnu polemiku sa njihovim kolegom Milisavom Dragojevićem.

Reagujući na reagovanje objavljeno 13. marta pod naslovom “Ko vozi BMW zna i mercedes”, saopštili su da je poslovodstvo ŽPCG “na pežorativan način komentariše potrebu obuke na novim vozovima i neprimjerenim komparacijama degradira poziv mašinovođe”.

Dragojević je u julu 2013. javno saopštio da mašinovođe nijesu obučene za upravljanje vozovima iz Španije, zbog čega je suspendovan i novčano kažnjen. Sud je, međutim, poništio nezakonitu odluku, o čemu su “Vijesti” i pisale, nakon čega su reagovali iz ŽPCG...

“Želimo da istaknemo da je poziv mašinovođe, kao i cjelokupnog osoblja na željeznici, veoma zahtjevan i odgovoran. Za obavljanje poslova na željeznici uvijek je postojala strogo propisana procedura obuke i kontinuirane periodične provjere znanja i sposobnosti, što je sasvim normalno s obzirom na to da se bavimo prevozom ljudi. Niko, a ponajmanje poslovodstvo ŽPCG-a, ne smije se neozbiljno odnositi prema ovim temama. Sindikalna organizacija je u više navrata upozoravala nadležne o neodgovornom radu menadžmenta ŽPCG, posebno kada je u pitanju stanje voznog parka, odnosno način na koji se održavaju i remontuju naši vozovi".

"Na tu temu su ovih dana opet puni novinski stupci, a nadležni i dalje ne reaguju. Zahvaljujući tome kod crnogorskih građana se stvara ružna slika o našoj profesiji, koja nikada nije bila na nižim granama nego što je to sada. U interesu naših građana, zaposlenih u ŽPCG kao i korisnika naših usluga, očekujemo da se završe prepiske putem dnevne štampe. Potrebno je putem držaavnih institucija bez ikakvih sumnji utvrditi pravo stanje stvari”, piše u reagovanju koje je potpisao predsjednik Milan Vuković.

Bonus video: