Nešković: Kao da žele da otjeraju i ovo malo turista

140 pregleda 10 komentar(a)
Milan Nešković, Foto: Demokratska Crna Gora
Milan Nešković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.06.2015. 11:56h

Turiste u Sutomotru na početku seznone dočekuje iznenađenje u vidu znakova upozerenja radova na putu, građevinske mašine, buka, prašina i naravno neizostavne gužve u saobraćaju, konstatuje Milan Nešković, član Inicijativnog odbora Demokrata Bar.

"Slažemo se da ne bi bilo u redu reći da radovi na rekonstrukciji raskrsnice u u Sutomoru nisu korisni za otklanjanje začepljenja saobraćaja koji svake godine prouzrokuje kolone vozila koje znaju da se protežu i kilometrima, ali postavlja se pitanje zašto su radovi otpočeti u samoj sezoni uprkos zabrani izvođenja građevinskih radova? Zar se rekonstrukcija nije mogla odraditi prije sezone, tokom zimskog perioda ili da se radovi odrade po završetku ove sezone kako i zdrava logika nalaže, a ne baš sada u špicu sezone", piše u saopštenju Neškovića.

On navodi da je ova odluka nadležnih organa neshvatljiva i ponavlja se iz godine u godinu, "kao da zaista postoji namjera da se otjera i ovo malo turista koji dođu na naše lijepo primorje".

"Nedopustivo je što u obzir nisu uzete posledice po javni saobraćaj, građane koji svakodnevno odlaze na posao, dostavljanje robe ugostiteljima i prije svega ono najvažnije, sliku koja se stvara u očima turiste. Mi iz Demokratske Crne Gore smatramo da sve dok se na ovaj način sezona dočekuje, boljitka za naš turizam neće i ne može biti. Bagere, rovove i prašinu moraju zamijeniti zelenilo i urednost, a tablu „Radovi u toku“ tabla „DOBRODOŠLI“ kako i priliči jednom lijepom i urednom turističkom mjestu kakvo Sutomore i pretenduje da bude", zaključuje se.

Bonus video: