Ni traga ni glasa od Stijepovićevih tridesetak ovaca - Vijesti.me
BEUZSPJEŠNO PRETRAŽUJU DURMITOR

Ni traga ni glasa od Stijepovićevih tridesetak ovaca

Stijepović je juče kazao da ovce traži uz pomoć prijatelja i rodbine, da prati kretanje ptica - lešinara, ali da životinje još nije našao

Veljko Stijepović
Veljko Stijepović (Foto: Obrad Pješivac)

Stočar Veljko Stijepović iz Javorja kod Žabljaka i juče je bezuspješno tražio oko trideset ovaca koje su pobjegle iz tora u Komarskom katunu, nakon napada čopora vukova.

Stijepović je juče kazao da ovce traži uz pomoć prijatelja i rodbine, da prati kretanje ptica - lešinara, ali da od životinja nema traga.

Čopor vukova upao je tor Stijepovića podno vrha Stožina u noći između utorka i srijede, zaklavši deset i ranivši četrdeset ovaca.

“Deset uginulih ovaca smo uklonili u škrip i očekujemo da danas dođe radna mašima koja će preko njihovih leševa nanijeti zemlju. Povrijeđene ovce prevezao sam u štalu u selu, gdje im pružena veterinarska pomoć i njega, ali je ishod neizvjestan”.

Veterinar Vlado Terzić kaže da su ovce stavljene u karantin i da su pod nadzorom, ali i da će neke uginuti.

Stijepović priča da buljuk nije osigurao.

Kaže da ga niko iz NP Durmitor, lokalne uprave i resornog Ministarstva nije posjetio, ni kontaktirao.

Direktor NP Durmitor Tomo Pajović kazao je „Vijestima“ da propisi ne predviđaju nikakvu obavezu institucije kojom rukovodi kada je u pitanju naknada nastale štete.

“Sugerisaću kod organa preduzeća da se Stijepoviću pomogne“.

Pomoć Stijepoviću obećali su i iz Opštine Žabljaka.

Predsjednik Veselin Vukićević kaže da će pomoći da se djelimično nadoknadi šteta, ali i da će kontaktirati lovce kako bi organizovali hajke.

Katun Stijepovića se nalazi u granicama NP Durmitor.