Nije bilo ozbiljnijih remećenja javnog reda i mira tokom novogodišnje noći

"Možemo konstatovati da je novogodišnja noć protekla bez većih incidenata. Što se tiče broja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira službenici UP u protekla 24 sata registrovali su pet narušavanja javnog reda i mira po kojim osnovama je jedno lice lišeno slobode", istakao je Srećko Bukilić iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije
105 pregleda 0 komentar(a)
Tivat Nova godina, Foto: Siniša Luković
Tivat Nova godina, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.01.2017. 18:42h

U Crnoj Gori tokom novogodišnje noći nije bilo ozbiljnijih remećenja javnog reda i mira, pa iz policije ocjenjuju da je stanje bezbjednosti povoljno.

Policija je registrovala nekoliko slučajeva narušavanja javnog reda i mira, u sobraćajnim nezgodama dvije osobe teže su povrijeđene i pet lakše, a zbog upotrebe pirotehničkih sredstava jedna osoba teze je povrijeđena.

Iz policije apeluju da se narednih noći i tokom Božićnih praznika ne koriste pirotehnička sredstva.

"Možemo konstatovati da je novogodišnja noć protekla bez većih incidenata. Što se tiče broja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira službenici UP u protekla 24 sata registrovali su pet narušavanja javnog reda i mira po kojim osnovama je jedno lice lišeno slobode", istakao je Srećko Bukilić iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije.

To se desilo u Podgorici. A zbog upotrebe petardi, dvije osobe povrijeđene su u Kotoru i po jedna u Budvi i Podgorici, koje su zatražile medicinsku pomoć.

"Od kojih su kod jednog lica konstatovane teže povrede. S obzirom na to da se večeras i sjutra u mnogim opštinama organizuju proslave, a predstoje nam i Božićni praznici, apelovao bih na građane da se uzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava", kazao je Bukilić.

Policija je tokom protekle noći pojačano kontrolisala i saobraćaj na crnogorskim putevima.

Na putevima u Crnoj Gori, dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila teže, a pet lakše povrede. Privremeno su oduzete 42 vozačke dozvole, a zbog upravljanja vozlima pod dejstvom alkohola lišeno je slobode 21 lice, na graničnim prelazima u Crnoj Gori evidentiran je prelazak 34.618 osoba, 10.216 motornih vozila, ušla su tri voza i sletjelo devet vazduhoplova.

U policiji na kraju konstatuju da je stanje bezbjednosti u Crnoj Gori na početku Nove godine povoljno.

Bonus video: