Nikić će ukloniti beton iz Ribnice?

Novinari „Vijesti” nijesu juče vidjeli na licu mjesta da je urađeno nešto na uklanjanju betona
122 pregleda 7 komentar(a)
Ribnica
Ribnica
Ažurirano: 10.09.2015. 18:02h

Vlasnik kompanije „Nikić”, Ljubomir Nikić, juče nije počeo da uklanja beton iz korita rijeke Ribnice, iako su iz Glavnog grada nezvanično saopštili “Vijestima” da jeste.

Novinari “Vijesti” nijesu juče vidjeli na licu mjesta da je urađeno nešto na uklanjanju betona.

Iz PG biroa su kasnije tokom dana naveli da im je saopšteno od nadležne gradske inspekcije da su njihovi službenici juče zatekli radnike u koritu Ribnice.

Oni tvrde da su radnici kazali da organizuju pripreme za rušenje betona i da će zbog nepristupačnog terena biti potrebno nekoliko dana da ga uklone.

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili na pitanje “Vijesti” da li će Nikić biti kažnjen zbog nepoštovanja roka o uklanjanju betona i vraćanja korita rijeke u prvobitno stanje.

Rješenjem nadležne inspekcije, izdatom 20. jula, kako su “Vijesti” pisale, obavezan je “Nikić” da korito rijeke dovede u prvobitno stanje najkasnije do kraja avgusta.

Međutim, iz PG biroa su zvanično naveli da se krajnji rok za isto poklapa sa jučerašnjim danom, kada je Nikić počeo pripreme na uklanjanju betona.

Ljubomir Nikić je, kako su “Vijesti” više puta pisale, prvo rekao da je izbetonirao korito rijeke jer nije znao šta će sa 10.000 eura, misleći da time čini korisnu stvar, a onda jekazao da je to učinio kako bi spriječio urušavanje svoje zgrade.

Nakon pisanja “Vijesti” o pomenutom problemu, kao i potpisivanja peticije preko 1.000 građana kojom se tražilo vraćanje dijela korita Ribnice u stanje prije građevinskog zahvata, nadležna inspekcija

Glavnog grada je izdala rješenje za uklanjane betona. Betoniranje korita izazvalo je mnogo negativnih kritika na društvenim mrežama.

U oktobru prošle godine Agencija za razvoj i izgradnju započela je rekonstrukciju Tabačkog mosta, koja je zaustavljena zbog protesta građana i udruženja.

Bonus video: