Niko ne zna gdje je bolesni konj sa Starog aerodroma

Konj je od subote ležao nepomično u dvorištu zgrade u Ulici Miloša Obilića
106 pregleda 22 komentar(a)
konj, Stari aerodrom, Foto: Zoran Đurić
konj, Stari aerodrom, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.06.2014. 07:02h

Teško bolesni konj nestao je juče poslije podne sa livade, nedaleko od Doma zdravlja na Starom aerodromu, gdje su ga prebacili stanari Ulice Miloša Obilića.

Konj je od subote ležao nepomično u dvorištu zgrade u Ulici Miloša Obilića.

“Mladići iz ulice su prenijeli na daskama konja na livadu kod Doma zdravlja, napojili i nahranili ga, a šta se nakon toga desilo i gdje je konj, ne znamo”, kazala je Podgoričanka koja je proteklih dana brinula o konju. U Komunalnoj inspekciji su tvrdili da nije njihova obaveza da uklanjaju žive životinje, dok su iz Uprave za inspekcijske poslove “Vijestima” saopštili da je uklanjanje bolesnih i mrtvih konja posao Komunalne policije.

“Vijesti” nijesu mogle da dobiju odgovor iz Komunalne policije ko je i gdje uklonio konja.

Glavni inspektor Komunalne policije Željko Milutinović rekao je da su u subotu iz veterinarske ambulante “MontVet” konju dali tri injekcije.

“Još u subotu nam je javljeno za konja, ali nismo ga uklonili jer je živ. Nije naša obaveza da uklanjamo teško bolesne i još uvijek žive životinje, jer ne znamo ni šta sa njima, ni gdje da ih sklonimo. U gradu ne postoji azil za životinje osim za pse. Pozvali smo u subotu veterinarsku ambulantu “MontVet” i konju su dali tri injekcije. Konj se nakon toga nije oporavio, a nije ni uginuo”, kazao je Milutinović.

Bonus video: