Niko ni od mještana ne pamti da je grad padao u 3 sata poslije ponoći

Naviknuti na dosadašnju reakcije Vlade u saniranju štete od elementarnih nepogoda, poljoprivredni proizvođači skromnih su očekivanja
558 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2011. 19:25h

Tutnjava i lupnjava koja je probudila mještane nekoliko polimskih sela oko 2 sata iza pola noći značila je grad veličine oraha koji im je uništio usjeve.

O silini desetominutnog udara svjedoče elastični ali izbušeni plastenici i grumenje neistopljenog leda 12 sati nakon nevremena.

“Grad je bio veličina šljive, veličine oraha... Niko ni od mještana ne pamti da je grad padao u 3 sata, i tim intezitetom”, kazao je Slaviša Knežević, poljoprivrednik.

Grad je preduhitrio i početak prve berbe malina u ovom kraju.

“Garantovano neće biti ni berbe, ni soka od malina, kao što je bilo prošlih godina”, kazao je poljprivrednik Svetozar Knežević (video).

Naviknuti na dosadašnju reakcije Vlade u saniranju štete od elementarnih nepogoda, poljoprivredni proizvođači skromnih su očekivanja da će im neko značajnije pomoći.

Opštinske službe su najavile obilaženje gradom pogođena sela.

Nevrijeme i grad pogodili Zlatibor, Niš, Lučane, Ivanjicu...

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom pogodilo je i Niš i okolinu, a zasada nije poznato kolika je materijalna šteta, piše Blic.

Na Zlatiboru je padao grad veličine jajeta.

Grad pogodio i Niš i okolinu

Opštine Lučani, Arilje i Ivanjica je sinoć oko 20.00 zahvatilo olujno nevrijeme praćeno gradom.

Grad veličine lješnika pogodio je sam grad Niš i okolinu, a zbog nevremena je bio otežan saobraćaj.

Bonus video: