Nikolić čestitao brucošima početak studentske godine

On je poručio studentima da uče zbog dobrog prosjeka i boljih prilika, zbog novih znanja i vještina, "zbog svih nas koji vjerujemo u vas"
1225 pregleda 4 komentar(a)
Nikolić, Foto: UCG.AC.ME
Nikolić, Foto: UCG.AC.ME

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić čestitao je novim studentima početak studijske godine i poručio da preuzimaju i značajan dio odgovornosti za budućnost i prosperitet crnogorskog društva i države.

On je kazao brucošima da je pred njima još jedan početak, da otvaraju jedno vrlo važno životno poglavlje, postaju dio akademske zajednice Crne Gore.

"Danas počinjete da preuzimate punu odgovornost za vašu intelektualnu misiju, akademski potencijal i profesionalnu karijeru, i značajan dio odgovornosti za budućnost i prosperitet crnogorskog društva i države", kazao je Nikolić.

On je rekao da svaki početak nosi dozu neizvjesnosti, male strahove i velika očekivanja, suočavanje s novim izazovima.

"Ali vi ste do ovdje došli kao najbolji među najboljima, i za vas će UCG predstavljati mjesto gdje ćete ostvariti nove pobjede, steći nova životna iskustava i nizati nove uspjehe na svim poljima", kazao je Nikolić.

On je poručio studentima da budu pažljivi i aktivni na predavanjima i vježbama, redovno da se konsultuju s profesorima i asistentima, budu disciplinovani i odgovorni u pogledu ispitnih rokova i predmetnog gradiva.

"Iskoristite prilike i mogućnosti brojnih edukativnih programa i kurseva, međunarodne razmjene, praktičnog usavršavanja, preduzetničkih inicijativa, raznih studentskih organizacija", rekao je Nikolić.

On je poručio studentima da uče zbog dobrog prosjeka i boljih prilika, zbog novih znanja i vještina, "zbog svih nas koji vjerujemo u vas".

"Biće ponekad teško i naporno, ali vi ste ovdje sa ciljem da istrajete, jer ste izabrali da slijedite svoje snove i da radite ono što volite i želite. Nastavite da vjerujete u sebe, postavite sebi visoka očekivanja i dozvolite da dosegnete svoj maksimalni potencijal", rekao je Nikolić.

Bonus video: