Nikolić: Neophodan hitan projekat spasavanja Pljevalja

Član URA je predložio da država novac za rješenje problema uzme od prijatelja koji “očigledno nemaju obavezu da plaćaju porez
120 pregleda 6 komentar(a)
Predrag Nikolić, Foto: URA
Predrag Nikolić, Foto: URA
Ažurirano: 02.04.2015. 11:07h

U Pljevljima gledamo kako ignorisanje problema, nemar, neznanje i nerad uništava stanovnike jednog grada, zbog čega bi situacija u tom gradu trebalo da bude prioritet države koja se zove ekološkom, smatra Predrag Nikolić iz Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija.

“Građani su najvažniji resurs ove zemlje, a u Pljevljima se pokuzuje kako se ova vlast četvrt vijeka odnosi i prema tom resursu,” smatra Nikolić.

Napominjući da Pljevljaci i dalje udišu najlošiji vazduh u Evropi i da je to zvanično najzagađeniji grad Evrope prema izvještaju svjetske Agencije za zdravlje i životnu sredinu iz decembra 2014, Nikolić predlaže hitno formiranje tima stručnjaka na državnom nivou, jasan prikaz uzroka i definisanje rješenja.

Neophodan je hitan projekat spasavanja stanovnika Pljevalja i preduzimanje mjera kako Pljevljaci sljedeću zimu ne bi dočekali u uslovima u kojima sada žive.

Član URA je predložio da država novac za rješenje problema uzme od prijatelja koji “očigledno nemaju obavezu da plaćaju porez”.

“Ne mogu Pljevlja biti samo grad iz koga se crpe resursi,” naglašava on.

Koliko je situacija sa zdravljem stanovništva alarmantna, pokazali bi podaci o stepenu oboljenja izazvanih aerozagađenjem iz bolnice u Pljevljima, “koji se naravno ne objavljuju”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: