Nikolić u ime UCG donirao laptopove osnovnoj školi u Ozrinićima

Direktor Osnovne škole, Nikola Rakojević, zahvalio je na značajnoj donaciji koja će, kako je kazao, biti od velikog značaja za nastavni proces i obrazovanje đaka ove škole
910 pregleda 0 komentar(a)
Rakojević i Nikolić, Foto: Univerzitet Crne Gore
Rakojević i Nikolić, Foto: Univerzitet Crne Gore

Rektor Danilo Nikolić, donirao je u ime Univerziteta Crne Gore (UCG) 15 laptop računara Osnovnoj školi "Radoje Čizmović" u Ozrinićima.

On je istakao ulogu Univerziteta, kao društveno odgovorne institucije, u crnogorskom društvu.

“Univerzitet treba i mora imati sluha za razvoj i potrebe ostalih obrazovnih institucija u Crnoj Gori, u cilju realizacije zajedničkog cilja – ulaganje u obrazovanje mladih i kreiranje što boljih uslova za njihovo napredovanje", kazao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, briga Univerziteta za obrazovanje mladih ne treba da započne tek u periodu kada oni stupaju u akademsko okruženje, već i ranije, kako bi ih na Univerzitetu dočekali kao informatički pismene i obrazovane mlade ljude, spremne da usvajaju nova znanja u savremenim uslovima.

Direktor Osnovne škole, Nikola Rakojević, zahvalio je na značajnoj donaciji koja će, kako je kazao, biti od velikog značaja za nastavni proces i obrazovanje đaka ove škole.

“Ova škola je iznjedrila brojne ljude koji su, na razne načine, doprinijeli boljitku društva, a mnogi od njih su bili i studenti Univerziteta Crne Gore. Zadovoljstvo mi je što su naše dvije institucije saradnici i prijatelji u razvoju sadašnjeg i budućeg crnogorskog društva”, rekao je Rakojević.

Osnovna škola "Radoje Čizmović" prošle godine je obilježila 120 godina postojanja.

Ove godine, škola je upisala 146 učenika.

Bonus video: