Nikšić: "Luče" za 256 učenika, Perović im uručio po knjigu

"Nikšićke škole oduvijek su davale onaj potencijal koji je kasnije činio okosnicu intelektualnog života ne samo našeg grada, nego Crne Gore i šire. Naš grad je ponosan na vas sigurno ništa manje od vaših roditelja, nastavnika i profesora, jer ste još jednom potvrdili da posjedujemo veliku vrijednost, potencijal koji leži upravo u vama", kazao je potpredsjednik Opštine Nikšić, Dragan Perović
159 pregleda 1 komentar(a)
Nikšić, dodjela Luča, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić, dodjela Luča, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 11.07.2016. 16:53h

Potpredsjednik Opštine Nikšić, Dragan Perović primio je danas dobitnike diplome "Luča" i uručio im po knjigu.

Ove godine to priznanje zaslužilo je njih 256, 140 srednjoškolaca i 116 osnovaca.

"Nikšićke škole oduvijek su davale onaj potencijal koji je kasnije činio okosnicu intelektualnog života ne samo našeg grada, nego Crne Gore i šire. Naš grad je ponosan na vas sigurno ništa manje od vaših roditelja, nastavnika i profesora, jer ste još jednom potvrdili da posjedujemo veliku vrijednost, potencijal koji leži upravo u vama", kazao je Perović.

On je izrazio nadu da će dobitnici diplome "Luča" nastaviti putem uspjeha i obećao da će lokalna uprava i dalje nastaviti da ih podržava dodjeljujući stipendije i studentske nagrade za najbolje.

"Vašim nastavnicima i profeserima želim da i dalje nastave da daju maksimum u obrazovanju i vaspitanju mladih ljudi jer su oni nosioci naše budućnosti. Siguran sam dragi učenici da ćete, kao što danas posebno nosite ovo priznanje, ubuduće kako prave lučonoše gdje god bili ponosno pronositi ime nikšićkih škola i našeg grada", zaključio je Perović.

Bonus video: