Nikšić: Na Fakultetu za sport postavljene prezentacije, sa online predavanjima neće odmah početi

“ Snalazimo se kako znamo i umijemo. Nije lako, ali se trudimo, da se iz trenutne situacije izvučemo sa što manje štete, odnosno u okvirima mogućeg”, kazao je Popović
2938 pregleda 0 komentar(a)
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Dekan nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prof.dr Stevo Popović, kazao je da se nastavnici te vaspitno-obrazovne ustanove, „ubrzano prilagođavaju“ održavanju onlajn nastave usljed vanrednih okolnosti izazvanih globalnom pandemijom virusa Covid 19, a da podršku dobijaju od Centra informacionog sistema Univerziteta Crne Gore.

“Pored njihove podrške, ostaje nam samo znanje koje smo do sada imali, ali i razni tutorijali sa interneta. Snalazimo se kako znamo i umijemo. Nije lako, ali se trudimo, da se iz trenutne situacije izvučemo sa što manje štete, odnosno u okvirima mogućeg. Kako su nas okolnosti pomalo iznenadile, kažem ‘pomalo’ jer smo svi očekivali da će biti problema, ali ne u ovom obimu i ovoliko brzo, moram istaći da nismo najspremniji da krenemo odmah sa nastavom na daljinu”, kazao je Popović.

Prezentacije su već postavljene na stranici Fakulteta, profesori kreiraju naloge na Moodle platformi, registruju se na ZOOM apliakciji, i trude se da studente pozovu da se priključe svim ovim servisima. Uprava Fakulteta je naložila zaposlenima da rade sve što je u njihovoj moći da se nastava na daljinu odvija na adekvatan način. Kada je riječ o interaktivnosti studenata i provjere učešća, Fakultet je, prema riječima Popovića, još uvijek u fazi prilagođavanja, ali je siguran da će za desetak dana imati jasniju sliku.

“Iskreno se nadam da ćemo ispite moći izvesti preko Moodle platforme, ukoliko studenti budu sarađivali na adekvatan način, ili usmenim putem preko ZOOM aplikacije. Ipak, da ne prejudiciram, dajte nam još malo vremena da se što bolje organizujemo, pa ćemo izaći u javnost sa onim što smo uradili, budući da ne bih volio obećavati nešto, za šta će se kasnije ispostaviti da nismo bili u mogućnosti da izvedemo, bar nam do sada to nije bila praksa. Ako se tako nešto i desi, siguran sam da će nam javnost oprostiti lošu procjenu, s obzirom na okolnosti u kojima smo se našli”, poručio je Popović.

Ukoliko vanredna situacija potraje do ispitnog perioda, smatra da je ZOOM aplikacija idealna za usmeno ispitivanje, iako priznaje da su se studenti novim sistemom školovanja odvikli od usmenog ispitivanja.

“Međutim, i Moodle platforma nudi mnogo zanimljivih modela ispitivanja. Vrijeme će pokazati šta je to što je najadekvatnije i najrealnije u ovakvim uslovima rada“, zaključio je dekan Fakulteta za sport.

Bonus video: