Nikšić: Nedjelja u znaku djeteta

Dječiji savez Nikšića organizuje kulturne, edukativne, sportske i humanitarne aktivnosti za najmlađe
727 pregleda 0 komentar(a)
Moto Dječije nedjelje „Djetinjstvo je temelj života”, Foto: Privatna arhiva
Moto Dječije nedjelje „Djetinjstvo je temelj života”, Foto: Privatna arhiva

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, čiji je moto „Djetinjstvo je temelj života”, Dječiji savez Nikšića organizuje kulturne, edukativne, sportske i humanitarne aktivnosti za najmlađe. Tradicionalno, već sredinom septembra osnovnim školama na teritoriji opštine podijeli dobrodošlice za prvačiće koje su im uručene tokom ove sedmice. Štampanje 776 dobrodošlica omogućila je privatna zdravstvena ustanova “Mil medika”.

“Učenicima prvih razreda seoskih osnovnih škola, ‘Dobrislav Đedo Perunović’ iz Bogetića, ‘Jovan Gnjatović’ iz Vraćenovića i “Rade Perović’ iz Velimlja, ukupno njih 11 uručili smo prigodne poklone. Poklone je dobilo i 12 mališana slabijeg materijalnog stanja”, kazala je Ratka Radunović, sekretar Dječijeg saveza Nikšić.

Za 26 učenika Osnovne škole “Radoje Čizmović” iz Ozrinića organizovan je obilazak Muzeja, Dječije čitaonice i Turističke organizacije, a održan im je i eko čas. Ulaznice za Muzej obezbijedio je “Proganda” bar.

Po tradiciji, Dječiji savez je zajedno sa učenicima i nastavnicima škole “Ratko Žarić” razveselio mališane koji se nalaze na dječijem odjeljenju Opšte bolnice i tom prilikom im uručili voće, slatkiše i igračke, dok su sredstva za higijenu, čarape, pidžame i igračke obezbijedili “Unika osiguranje” i humanitarna organizacija “Adra” iz Podgorice.

U osnovnim školama “Mileva Lajović Lalatović”, “Milija Nikčević”, “Dušan Bojović” i “Ratko Žarić” biti organizovan pjesnički ča organizovan je prijem Pprvaka u Dječiji savez, uručene su im dobrodošlice, a bibliotekama knjige na engleskom jeziku koje je obezbijedilla Kancelarija za prevenciju narkomanije. Sa mališanima se družila i poetesa Gordana Sarić, a knjige na engleskom jeziku dobili su i polaznici dječijeg kluba kojeg vodi Anđela Perošević.

Galerija

Bonus video: