Nikšić: Obilježen dan OŠ "Milija Nikčević"

Delegacija, u kojoj su bili i članovi porodice Nikčević, položila je cvijeće na spomen bistu Milije Nikčevića
395 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2017. 11:45h

Bogatim kulturno-umjetničkim programom i uz prisustvo brojnih zvanica učenici i nastavnici Osnovne škole „Milija Nikčević“ iz nikšićkog naselja Kličevo obilježili su 35 godina rada te vaspitno-obrazovne ustanove. Svečanosti je prisustvavala i porodica Milije Nikčevića, prvoborca čije ime škola nosi.

"Za svo vrijeme postojanja, ova ustanova je dala veliki doprinos u vršenju svoje prosvjetne i kulturne misije u ovom gradu i državi. Ova škola je iznjedrila generacije učenika od kojih su mnogi postali poznati i priznati stručnjaci u pojedinim oblastima“, kazala je Slavica Perošević, direktorica škole.

Škola je 1982.godine, kada je počela sa radom, imala 550 učenika, dok ih danas ima 825 i 70 zaposlenih.

“Brojna su priznanja, plakete, medalje i pehari dobijeni na mnogim takmičenjima. Ponosimo se svima koji su predstavljali i predstavljaju školu, a to je zaista nepresušna Rijeka koja teče i buja nošena talasima znanja i kreativnosti”, istakla je Perošević.

Na Olimpijadi znanja koja je nedavno održana učenici te škole osvojili su tri prva mjesta – Mladen Čolaković i Matija Tomić iz fizike, a Danijel Aeksić iz hemije.

Delegacija, u kojoj su bili i članovi porodice Nikčević, položila je cvijeće na spomen bistu Milije Nikčevića.

Galerija

Bonus video: