Nikšić: OŠ "Milija Nikčević" dobila računarsku učionicu

Prema riječima profesora tehnike i informatike, Steva Blagojević, novi računarski kabinet im je bio „nasušno potreban“
286 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2017. 12:16h

Zahvaljući donaciji Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Osnovna škola „Milija Nikčević“ iz nikšićkog naselja Kličevo dobila je još jednu računarsku učionicu. Elektroprivreda je pomenutoj školi poklonila 16 kompjutera u vrijednosti od 5.000 eura.

„Informacione tehnologije su sastavni dio našeg svakodnevnog života i neophodno je da se mladi od najranijih dana i uzrasta, upoznaju sa njihovim pravilnim korišćenjem i sa osnovama. Naša misija u ovoj čitavoj priči jeste da im omogućimo kroz korišćenje informacionih tehnologija dolaze do novih znanja i da se spremaju za nove životne pozive koje im slijede u budućnosti“, kazao je Mihailo Gluščević, izvršni rukovodilac Direktorata za informacione tehnologije u EPCG.

Kako je istakao obaveza im je da i nastavnom kadru omoguće da na inovativan i kreativan način učenicima prenose znanja.

„Obrazovanje je strateška smjernica našeg društva, a naša moralna i profesionalna obaveza jeste da konstantno pružamo podršku u realizaciji te inicijative“, poručio je Gluščević.

Direktorica škole u kojoj uči 840 đaka, Slavica Perošević, kazala je da Elektroprivredi nije prvi put da pomaže ustanovu na čijem je čelu.

„Svjesni smo činjenice da informatička pismenost i informacione tehnologije su neophodne i da je ta znanja potrebno širiti i u što većem obimu. Mi smo do sada imali dvije informatičke radionice. Jednu funkcionalnu, drugu manje. Ovo je nešto što će im zaista pružiti komfor i nastava informatike teći će laganije, bolje i uspješnije“, kazala je Perošević.

Prema riječima profesora tehnike i informatike, Steva Blagojević, novi računarski kabinet im je bio „nasušno potreban“.

Eleonora Albijanić iz EPCG kazala je da će učenici škole u Kličevu prvi dobiti „Energetski informator“, koji je namijenjen učenicima od trećeg do devetog razreda, i koji za nekoliko dana treba da izađe iz štampe.

„Jezikom koji je prijemčiv djeci, na nekih četrdesetak strana pričamo priču o energiji, izvorima energije, zaštiti životne sredine. Ova škola će prvadobiti taj informator, nekih 300 primjeraka, a onda će se krenuti sa drugim školama“, kazala je Albijanić.

Galerija

Bonus video: